Goda marinader och såser till grillat

Dela med dig:

Grillsäsongen är här! Gör en god marinad, rör ihop en läcker sås och ladda grillen med kött, fisk och grönsaker. Här har vi samlat våra bästa grillmarinader och såser med Kloka rapsolja som bas. Du vet väl att du också bara kan pensla på Kloka rapsstekolja direkt på det du vill grilla, så fastnar det inte samtidigt som du får en fin stekyta.

Våra fem bästa såser till grillat:


1. Gör din egen grillolja

Slipp alla tillsatser i den köpta grilloljan. Det är lätt att göra sin egen och det blir väldigt gott! Det enda du behöver är Kloka rapsolja och valfri smaksättning. Du kan variera kryddningen och få den precis som du själv vill ha den.

> Till receptet


2. Kall bea

Kall béarnaisesås är ett populärt tillbehör till grillat. Det finns nästan ingen sås som är enklare att göra själv. Du blandar bara äggula med Kloka rapsolja och smaksätter med dragon. Lite vinäger, salt och peppar balanserar smaken.

> Till receptet


KLOKA rapsstekolja

Du vet väl att rapsolja innehåller över 90 procent hälsosamt, omättat fett. KLOKA rapsstekolja är speciellt framtagen för att inte stänka när man steker. Men den fungerar lika bra i såser och marinader. KLOKA rapsstekolja med smörsmak är en bra ersättare för smör och passar därför särskilt bra för veganer och vegetarianer. Det finns också en KRAV-märkt neutral rapsolja i KLOKA-sortimentet. Den lämpar sig extra bra till marinader, dressingar och bakning.

Tips! Pensla på Kloka rapsstekolja direkt på det du vill grilla, så fastnar det inte samtidigt som du får en fin stekyta!

> Läs mer om den nyttiga rapsoljan


3. Grekisk klassiker

Grekisk tzatziki med svalkande yoghurt och gurka i kombination med vitlök är en klassiker som passar väldigt bra till grillat. Vi blandar ner lite Kloka rapsolja för att få en blank och härlig tzatziki. Njut till grillspett och en grekisk sallad.

> Till receptet


4. Vitlöksdoftande aioli

Kan du göra majonnäs, så kan du göra aioli! Det är bara att tillsätta pressad vitlök så är såsen klar. Med Kloka rapsolja får du en neutral smak som passar att smaksätta precis som du vill.

> Till receptet


5. Sätt sting med paprika

Salsa romesco är en spansk paprikasås med massor av smak. Grillad paprika, rostade mandelspån, vitlök och rapsolja är några av ingredienserna. Romseco passar till allt från grillen: fisk, kyckling, kött eller grönsaker.

> Till receptet