Tzatziki

/5

Ingredienser

500 g
grekisk yoghurt
1
gurka
2
vitlöksklyftor
2 msk
vitvinsvinäger
2 msk
salt och peppar
1 msk
hackad dill (valfritt)
  • 500 g

    grekisk yoghurt

  • 1

    gurka

  • 2

    vitlöksklyftor

  • 2 msk

    vitvinsvinäger

  • 2 msk

    Kloka rapsolja naturell

  • salt och peppar

  • 1 msk

    hackad dill (valfritt)

Tzatziki

Grekisk tzatziki med svalkande yoghurt och gurka i kombination med vitlök är en klassiker som passar väldigt bra till grillat. Vi blandar ner lite Kloka rapsolja för att få en blank och härlig tzatziki. Njut till grillspett och en grekisk sallad.

Gör så här

  1. Skala gurkan och riv den med rivjärn på den grövsta sidan. Lägg den rivna gurkan i en skål med en nypa salt och 1 msk vinäger. Låt stå minst 15 minuter för att få ur vattnet.
  2. Pressa vitlöken och blanda med yoghurt, 1 msk vinäger och rapsolja. Ta upp gurkan och pressa ur vattnet med händerna. Blanda ner gurkan i yoghurten. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt hackad dill om du tycker om det.
  3. Låt stå kallt tills servering.

Relaterat

Kloka svensk KRAV-märkt neutral rapsolja förhöjer smaken av övriga ingredienser…

Relaterat

Grillat kycklingsett med tzatziki
Grillad kyckling är mångas favorit. Vi gör det enkelt och penslar med Kloka rapsstekolja med smörsmak och kryddar med chili och vitlök. En fräsch…