Kall béarnaisesås

/5

Ingredienser

1
äggula
2 dl
2 tsk
vitvinsvinäger
2 msk
dragon
salt och peppar
  • 1

    äggula

  • 2 dl

    Kloka rapsolja naturell

  • 2 tsk

    vitvinsvinäger

  • 2 msk

    dragon

  • salt och peppar

Kall béarnaisesås

Kall béarnaisesås är ett populärt tillbehör till grillat. Det finns nästan ingen sås som är enklare att göra själv. Du blandar bara äggula med Kloka rapsolja och smaksätter med dragon. Lite vinäger och salt och peppar balanserar smaken.

Gör så här

  1. Vispa äggulan lätt i en skål. Tillsätt rapsoljan först droppvis under fortsatt vispning tills majonnäsen hårdnar och sedan i en tunn stråle. Vispa hela tiden.
  2. Tips! Ställ skålen på en fuktad handduk eller disktrasa så står den stilla när du vispar.
  3. Smaksätt med vinäger, salt, peppar och dragon.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja naturell har unika stekegenskaper, stänker mindre och…
Kloka svensk KRAV-märkt neutral rapsolja förhöjer smaken av övriga ingredienser…