Kall béarnaisesås

/5

Ingredienser

1
äggula
2 dl
2 tsk
vitvinsvinäger
2 tsk
torkad dragon
salt och peppar
  • 1

    äggula

  • 2 dl

    Kloka rapsolja naturell

  • 2 tsk

    vitvinsvinäger

  • 2 tsk

    torkad dragon

  • salt och peppar

Kall béarnaisesås

Kall béarnaisesås är ett populärt tillbehör till grillat. Det finns nästan ingen sås som är enklare att göra själv. Du blandar bara äggula med Kloka rapsolja och smaksätter med dragon. Lite vinäger och salt och peppar balanserar smaken.

Gör så här

  1. Vispa äggulan lätt i en skål. Tillsätt rapsoljan först droppvis under fortsatt vispning tills majonnäsen hårdnar och sedan i en tunn stråle. Vispa hela tiden.
  2. Tips! Ställ skålen på en fuktad handduk eller disktrasa så står den stilla när du vispar.
  3. Smaksätt med vinäger, salt, peppar och dragon.

Relaterat

Kloka svensk KRAV-märkt neutral rapsolja förhöjer smaken av övriga ingredienser…
Kloka svensk rapsstekolja naturell har unika stekegenskaper, stänker mindre och…

Relaterat

Sas Aioli Vitlök
Kan du göra majonnäs, så kan du göra aioli! Det är bara att tillsätta pressad vitlök så är såsen klar. Många vågar inte göra…
Sas Sriracha Majonnas Dressing Hot
Sriracha är en stark chilisås som ger lite sting åt majonnäsen. Passar till hamburgare, grillat eller sallad. Använd gärna hemgjord majonnäs, recept hittar du…
Sas Pico De Gallo Salsa Tomat Lime
Pico de gallo är en tomatsalsa med chili, lök och lime. Den brukar kallas för Mexikos nationalsås. Passar perfekt att servera till grillat och…
Sas Romesco Grillsas Tomat Mandlar Vitlök Soltorkad Tomat
Salsa romesco är en spansk paprikasås med massor av smak. Grillad paprika, rostade mandelspån, vitlök och rapsolja är några av ingredienserna. Romseco passar till…