Salsa romesco

/5

Ingredienser

200 g
grillad paprika
1
vitlöksklyfta
0,5 dl
rostade mandelspån
0,5 dl
2 msk
vinäger
1 skiva
vitt bröd
salt och peppar
några droppar
tabasco
  • 200 g

    grillad paprika

  • 1

    vitlöksklyfta

  • 0,5 dl

    rostade mandelspån

  • 0,5 dl

    Kloka rapsstekolja naturell

  • 2 msk

    vinäger

  • 1 skiva

    vitt bröd

  • salt och peppar

  • några droppar

    tabasco

Salsa romesco

Salsa romesco är en spansk paprikasås med massor av smak. Grillad paprika, rostade mandelspån, vitlök och rapsolja är några av ingredienserna. Romseco passar till allt från grillen: fisk, kyckling, kött eller grönsaker.

Gör så här

  1. Grilla paprikan själv eller köp färdig grillad paprika i olja eller på burk. Låt den färdiga paprikan rinna av.
  2. Grillar du paprikan själv, så kan du halvera paprikan, ta ur kärnorna och pensla med Kloka rapsstekolja. Lägg sedan på grillen eller på en plåt i ugnen tills skinnsidan på paprikan börjar svartna lite. Lägg den varma paprikan i en plastpåse och förslut. Efter ett par minuter är det lätt att dra bort skinnet.
  3. Skala och grovhacka vitlöken.
  4. Lägg alla ingredienser i en mixer och smaksätt med salt och peppar samt tabasco efter smak. Servera till grillat kött, fisk eller grönsaker.

Relaterat

Grillat laxspett
Ett enkelt sätt att tillaga lax på grillen är att trä upp kuber på ett spett. Gärna tillsammans med några grönsaker som passar bra…
Grillat kycklingsett med tzatziki
Grillad kyckling är mångas favorit. Vi gör det enkelt och penslar med Kloka rapsstekolja med smörsmak och kryddar med chili och vitlök. En fräsch…
Grillade grönsaker
Grönsaker måste grillas med lite mer försiktighet än kött som är fetare och tål värme bättre. Därför vänder vi grönsakerna i en marinad med…