Grillat laxspett

/5

Ingredienser

600 g
laxfilé
8
körsbärstomater
2
gröna paprikor
1
gul lök
1 dl
2-3 msk
citronsaft
salt och peppar
  • 600 g

    laxfilé

  • 8

    körsbärstomater

  • 2

    gröna paprikor

  • 1

    gul lök

  • 1 dl

    Kloka rapsstekolja smörsmak

  • 2-3 msk

    citronsaft

  • salt och peppar

Grillat laxspett

Ett enkelt sätt att tillaga lax på grillen är att trä upp kuber på ett spett. Gärna tillsammans med några grönsaker som passar bra till, som tomat, lök och paprika. Vänd först fisk och grönsaker i Kloka rapsolja, så fastnar inget på gallret. Tänd grillen, koka färskpotatis och bjud på en god sås, så är middagen snart klar att servera!

Gör så här

  1. Häll 0,5 dl Kloka rapsstekolja i en skål. Pressa ner saften från en halv citron. Dela laxfiléerna i kuber 4×4 cm. Lägg dem i skålen och blanda runt. Salta och peppra.
  2. Dela paprika och lök i lagom stora bitar.
  3. Trä upp lax på spetten och varva med grönsaker. Om du väljer spett av trä, kan du först låta dem dra en halvtimme i vatten så bränner de inte så lätt sedan på grillen.
  4. Pensla laxspetten med resten av rapsstekoljan. Grilla spetten ca fyra minuter runt om på varje sida. Var försiktig så de inte fastnar. Laxen får gärna vara lite rosa i mitten. Om löken fortfarande är lite hård, kan du slå in spetten i aluminiumfolie och lägga dem på lägre värme vid sidan av glöden en stund så att löken får mjukna.
  5. Servera med färskpotatis och en god sås, t ex aïoli.