Grillad laxfilé med krabbsalsa

/5

Grillad lax

600 g
laxfilé med skinn
0,5 dl
salt och peppar
citron
  • 600 g

    laxfilé med skinn

  • 0,5 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • salt och peppar

  • citron

Krabbsalsa

  • 300 g

    krabbkött (färskt eller från burk)

  • 3 msk

    majonnäs

  • 3 msk

    hackad bladpersilja

  • 0,5

    citron (rivet skal plus saften)

  • salt och peppar

300 g
krabbkött (färskt eller från burk)
3 msk
3 msk
hackad bladpersilja
0,5
citron (rivet skal plus saften)
salt och peppar

Grillad laxfilé med krabbsalsa

Här är ett annorlunda tillbehör till grillad lax som du kanske inte har testat förut. Krabbköttet är milt och går lite åt det söta hållet och får fantastisk smak ihop med citron och rikligt med hackad persilja och lite majonnäs.

Gör så här

Krabbsalsa:

  1. Gröp ur köttet från krabban om du använder färska krabbor. Dela det med en gaffel. Om du använder krabba från burk, så låt krabbköttet rinna av noga först.
  2. Hacka bladpersiljan grovt. Riv citronskalet fint och pressa ur saften ur den halva citronen.
  3. Rör ihop krabbkött med majonnäs, rivet citronskal, citronsaft och persilja och smaksätt med salt och peppar.

Grillad lax:

  1. Pensla laxfiléerna med smörstekolja och salta dem. Grilla med köttsidan ner ca 1 minut över glöden på grillen utomhus, eller 3-5 minuter i en grillpanna på spisen. Vänd och grilla med skinnsidan ner 5-7 minuter, lägg till någon minut om du steker på spisen. Salta och peppra innan servering.
  2. Servera med kokt färskpotatis, krabbsalsa och citronklyftor.