Wiener Backhendl – hel friterad kyckling

/5

Ingredienser

2 st
hela kycklingar, ganska små
1 dl
ströbröd
1 dl
vetemjöl
2
ägg
1 dl
salt och peppar
  • 2 st

    hela kycklingar, ganska små

  • 1 dl

    ströbröd

  • 1 dl

    vetemjöl

  • 2

    ägg

  • 1 dl

    Kloka rapsstekolja, smörsmak

  • salt och peppar

Wiener Backhendl – hel friterad kyckling

I Österrike är detta en vanlig rätt. Man panerar helt enkelt stora kycklingbitar och friterar dem i olja. Den knapriga paneringen håller kycklingen saftig och mör. Servera med en sallad och njut!

Gör så här

  1. Stycka kycklingarna i åtta bitar och ta bort skinnet. Du behöver inte ta bort benen.
  2. Häll upp mjöl och ströbröd i varsin djup tallrik. Krydda mjölet med salt och peppar.
  3. Vispa upp äggen i en tredje tallrik.
  4. Värm oljan i en stekpanna med höga kanter. Oljan ska vara mycket varm.
  5. Vänd kycklingbitarna först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Stek bitarna i oljan. Sänk värmen efter någon minut så att du inte bränner kycklingbitarna.
  6. Efter ca 8-10 minuter är bitarna gyllene. Ta upp dem och låt rinna av på hushållspapper. Servera med en sallad.