Mat från havet på grillen

Dela med dig:

Sommaren är grillens årstid. Doften av glödande kol, ljudet av vänner som skrattar i kvällssolen och smaken av något nygrillat skapar minnen som stannar kvar. Men trots att många älskar att grilla kött och grönsaker, är det få som vågar sig på fisk – helt i onödan. Att grilla fisk är enklare än man tror, och dessutom otroligt gott.

Så nästa gång grillen tänds – våga fiska lite! Havets läckerheter förtjänar en självklar plats vid sidan av sommarens grillfavoriter. Här kommer tre förslag att grilla redan i dag!


Fisktacos med salsa

Vill du testa något med lite mer somrig twist? Prova grillade fisktacos. En glaze med lite hetta ger fisken extra smak vid grillning, och en frisk salsa på ananas, majs och gurka balanserar sältan och hettan perfekt. Servera i små tortillabröd med en klick limecrème – det är sommar på en tallrik.

> Till receptet


Helgrillad fisk med vitlöksdipp

Helgrillad fisk är ett utmärkt exempel på hur lätt det faktiskt kan vara. Välj en hel fisk, gärna öring eller röding, fyll den med örter och citron, pensla med olja och grilla direkt på gallret. Resultatet blir saftigt och smakrikt. Servera med en krämig vitlöksdipp gjord på färskost, crème fraiche och riven parmesan – en perfekt kombination som ger rätten djup och karaktär.

> Till receptet


Grillad laxburgare

För dig som gillar burgare, men vill prova något nytt, är laxburgare ett utmärkt alternativ. Forma färs av lax, krydda med citron, dill och lite chili, och grilla tills ytan fått fin färg. Servera med sallad, picklad rödlök och en het srirachadressing för att lyfta smakerna. Det är ett modernt och fräscht alternativ till den klassiska hamburgaren.

> Till receptet