Vitt Vin Weingut Familie Schuster Roter Veltliner Altweingarten 2018
Vitt Vin Weingut Familie Schuster Roter Veltliner Altweingarten 2018
Vitt Vin Weingut Familie Schuster Roter Veltliner Altweingarten 2018
Logo Schuster Grossriedenthal

Schuster Roter Veltliner Altweingarten 2018

Art.nr: 73275

Roter veltliner med inslag av mandel och päron. Torrt och kryddigt vin från Wagram i regionen Niederösterreich i Österrike. Roter veltliner var vanligare förr i detta område, men är numera en ganska ovanlig druva. Serveras vid 10 °C som aperitif eller till rätter av fisk eller ljust kött. Speciellt lämpligt för asiatiska rätter såsom kyckling och wok.

Producent
Weingut Schuster
Land
Österrike
Årgång
2018
Volym
750 ml
Förpackning
Flaska
Serveringstemp
10 °C
Pris
169 kr
Alkoholhalt
13,5 % vol
Smaktyp
Friskt och fruktigt
Druva
Roter Veltliner
Distrikt
Wagram, Niederösterreich

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

Vinifieringsteknik
Druvorna handplockas tämligen sent på säsongen och mäskjäsning sker i cirka åtta timmar innan druvorna pressas under lågt tryck. Därefter kyls vinet ner till cirka 19 grader och jäses långsamt i ståltankar.
Doft/Smak
Torrt, kryddigt med inslag av mandel och päron.
Passar till
Serveras vid 10 °C som aperitif eller till rätter av fisk eller ljust kött. Speciellt lämpligt för asiatiska rätter såsom kyckling och wok.

Relaterade produkter

Grüner veltliner med inslag av torkade örter, gula äpplen, torrt och med en viss min…

Weingut Schuster

Ekologiska viner från Österrike

Familjeägd vingård i Wagram som specialiserat sig på Roter Veltliner.

Ekologisk odling

Weingut Familie Schuster har anor från 1772 och vingården har varit familjeägd sedan dess. Just nu arbetar två generationer tillsammans, Hans och Thomas Schuster. Schuster har specialiserat sig på den mer ovanliga druvan roter veltliner, även om man mest odlar grüner veltliner och även en del andra druvor. På de 12 hektaren sker arbetet manuellt, anpassat för var och en av vingårdarna beroende på år och väder. Odlingen är ekologisk och vinet bearbetas så lite som möjligt. Istället får det tid att mogna.

Mer om Weingut Schuster

Weingut Familie Schuster har anor från 1772 och vingården har varit familjeägd sedan dess. Just nu arbetar två generationer tillsammans, Hans och Thomas Schuster. Vingården är belägen i byn Grossriedenthal i Wagram, sju mil norr om Wien i Österrike. Jordmånen består av djupa lössjordar som är upp till 100.000 år gamla. Lössjord består av en typ av sediment som kommit med vindarna från Alperna. Jorden här innehåller även en del kalk och man odlar på soliga terrasser. Ekologisk odling Schuster har specialiserat sig på den mer ovanliga druvan roter veltliner, även om man mest odlar grüner veltliner och även en del andra druvor. På de 12 hektaren sker arbetet manuellt, anpassat för var och en av vingårdarna beroende på år och väder. Odlingen är ekologisk och vinet bearbetas så lite som möjligt. Istället får det tid att mogna.

Wagram

Vingården Schuster är belägen i byn Grossriedenthal i Wagram, sju mil norr om Wien i Österrike. Jordmånen består av djupa lössjordar som är upp till 100.000 år gamla. Lössjord består av en typ av sediment som kommit med vindarna från Alperna. Jorden här innehåller även en del kalk och man odlar på soliga terrasser.

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2021 Heba food & beverages

Välkommen till Heba

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste vara minst 25 år för att fortsätta.