Spenatfrittata med fetaost

/5

Ingredienser

6
ägg
3 msk
vatten eller grädde
1 tsk
salt
1 krm
peppar
4 msk
100 g
fetaost
100 g
färsk spenat
  • 6

    ägg

  • 3 msk

    vatten eller grädde

  • 1 tsk

    salt

  • 1 krm

    peppar

  • 4 msk

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 100 g

    fetaost

  • 100 g

    färsk spenat

Spenatfrittata med fetaost

Inget är så lätt att laga och så gott och mättande som en matig omelett. Vi lägger till spenat och fetaost och får en läcker rätt som passar till frukost, lunch eller middag.

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och vatten i en skål. Vill du ha en krämigare omelett väljer du grädde.
  2. Värm hälften av oljan i en stekpanna. Tillsätt spenaten och låt den krympa ihop. Ta upp och lägg åt sidan.
  3. Värm resterande olja och häll i äggsmeten. Smula fetaost och fördela spenaten över. Dra några försiktiga tag med stekspaden och lyft lite i kanterna så att smeten blir varm och börjar stelna utan att bränna. Låt omeletten stelna nästan helt ända in i mitten och servera sedan.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…

Att dricka till

Här passar det bra med ett vitt vin, eller ett veteöl som inte är så beskt och som har en frisk och lite kryddig smak.
Blanche de Namur är ett veteöl från belgiska Brasserie du Bocq.
Störtebeker Bernstein Weizen är ett tyskt veteöl med fruktig, balanserad smak.…