Ol Vete Bocq Blanche De Namur 4 5 NY
Ol Vete Bocq Blanche De Namur 4 5 NY
Ol Vete Bocq Blanche De Namur 4 5 NY

Blanche de Namur

Art.nr: 89999

Blanche de Namur är ett veteöl från belgiska Brasserie du Bocq. Ölet är fruktigt och kryddigt med doft av koriander och apelsin. Passar utmärkt till milda rätter med krämiga och salta tillbehör, som inlagd sill, sushi eller Belgiens paradrätt musslor med pommes frites. Vet du förresten vem Blanche från Namur var? Hon var en belgisk prinsessa som blev drottning i Sverige och Norge 1335. Till hennes minne sjunger vi fortfarande ”Rida, rida ranka, hästen heter Blanka”.

Producent
Brasserie du Bocq
Land
Belgien
Färg
Ljus
Volym
330 ml
Förpackning
Flaska
Serveringstemp
2-4 °C
Pris
24,90 kr
Alkoholhalt
4,5 % vol
Malt
Humle

Beska

Fyllighet

Sötma

Doft/Smak
Fruktig, kryddig med aromer av koriander och apelsin. Lättdrucken med lite syra och smak av apelsin, liten bitterhet.
Passar till
Milda rätter med krämiga och salta tillbehör, som sushi eller musslor.
Öltyp
Witbier, veteöl.

Relaterat

Gauloise Ambrée är ett belgiskt hantverksöl som passar till ljust kött, vegetaris…
Saison 1858 är en ljus ofiltrerad öl med fräsch doft och smak av citrus, banan och kry…
Blanche de Namur Hop n´n spice är ett fruktigt veteöl från belgiska Brasserie du Boc…

Brasserie du Bocq

Över hundra år av tradition och kvalitet

Brasserie du Bocq startade 1858 som ett gårdsbryggeri av Martin Belot i den lilla belgiska byn Purnode. Idag drivs Brasserie du Bocq av familjen Keersmaekers.

Specialöl med tradition

I början av 1900-talet skapades Gauloise, ett mörkt överjäst öl, som blev mycket omtyckt och som fortfarande produceras. Under 1980-talet moderniserades bryggeriet, men man brygger fortfarande specialöl enligt gammal tradition: överjäst och med en andra jäsning i flaskan. Brasserie du Bocq är i dag ett av de största oberoende bryggerierna i Vallonien.

Mer om Brasserie du Bocq

Brasserie du Bocq startade 1858 som ett gårdsbryggeri av Martin Belot i den lilla belgiska byn Purnode. Idag drivs Brasserie du Bocq av familjen Keersmaekers. I början av 1900-talet skapades Gauloise, ett mörkt överjäst öl, som blev mycket omtyckt och som fortfarande produceras. Under 1980-talet moderniserades bryggeriet, men man brygger fortfarande specialöl enligt gammal tradition: överjäst och med en andra jäsning i flaskan. Brasserie du Bocq är i dag ett av de största oberoende bryggerierna i Vallonien. Bryggeriet ligger i Purnode i Bocq-dalen alldeles vid porten till Ardennerna cirka 10 mil sydost om Bryssel i regionen Vallonien. En öltyp som är typisk för detta område är Saison, eller bondgårdsöl, som förr bryggdes under vinterhalvåret för att sedan kunna släcka törsten under sommaren.

Välkänt bryggeri i Belgien

Bryggeriet ligger i Purnode i Bocq-dalen alldeles vid porten till Ardennerna cirka 10 mil sydost om Bryssel i regionen Vallonien. En öltyp som är typisk för detta område är Saison, eller bondgårdsöl, som förr bryggdes under vinterhalvåret för att sedan kunna släcka törsten under sommaren.

Välkommen till Heba

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste vara minst 25 år för att fortsätta.