Bocq Saison 1858, nr 1586, 750 ml, 6,4%, 62:90 kr. Fräsch ale från Belgien i stor flaska att dela med flera.
Bocq Saison 1858, nr 1586, 750 ml, 6,4%, 62:90 kr. Fräsch ale från Belgien i stor flaska att dela med flera.
Bocq Saison 1858, nr 1586, 750 ml, 6,4%, 62:90 kr. Fräsch ale från Belgien i stor flaska att dela med flera.

Saison 1858

Art.nr: 1586

Belgiska Saison 1858 från Brasserie du Bocq är en ljus ofiltrerad öl med fräsch doft och smak av citrus, banan och kryddor samt en utpräglad beska i slutet. Öltypen Saison bryggdes förr under vintern för att passa under sommaren då säsongsarbetarna arbetade ute på fälten. Det kallas även bondgårdsöl eller lantöl. Saison 1858 passar till ljust kött och fiskrätter eller som sällskapsdryck och kommer i en 750 ml stor flaska som kan delas av flera.

Prova till kyckling eller fisk.

> Till receptet

Producent
Brasserie du Bocq
Land
Belgien
Färg
Ljus, grumlig med kraftig vit skumkrona.
Volym
750 ml
Förpackning
Flaska
Serveringstemp
8-10 °C
Pris
74,90 kr
Alkoholhalt
6,4 % vol
Malt
Humle

Beska

Fyllighet

Sötma

Doft/Smak
En frisk humledriven smak med inslag av citrusfrukt, banan och kryddor. En utpräglad beska i slutet.
Passar till
Ljust kött och fiskrätter eller som sällskapsdryck.
Öltyp
Ale, Saison

Relaterat

Blanche de Namur är ett veteöl från belgiska Brasserie du Bocq.
Gauloise Ambrée är ett belgiskt hantverksöl som passar till ljust kött, vegetaris…
Blanche de Namur Hop n´n spice är ett fruktigt veteöl från belgiska Brasserie du Boc…

Relaterat

Huvudratt Forratt Sallad Caesarsallad
Till en äkta Caesarsallad duger inget annat än långsmal romansallad. Några sardeller sätter sting på dressingen. Njut salladen som den är eller lägg till…
Huvudratt Stekt Lax Gronsaksfras Polenta
Polenta görs av majs och används ofta som tillbehör till fisk i Italien. Låt laxen bli precis lagom genomstekt så att den fortfarande känns…
Forratt Huvudratt Kantareller Bondbonor
Bondbönor är en lite förbisedd delikatess. Bönorna är matiga med en nötaktig smak. Kanske skördar du dem själv eller så hittar du dem på…

Brasserie du Bocq

Över hundra år av tradition och kvalitet

Brasserie du Bocq startade 1858 som ett gårdsbryggeri av Martin Belot i den lilla belgiska byn Purnode. Idag drivs Brasserie du Bocq av familjen Keersmaekers.

Specialöl med tradition

I början av 1900-talet skapades Gauloise, ett mörkt överjäst öl, som blev mycket omtyckt och som fortfarande produceras. Under 1980-talet moderniserades bryggeriet, men man brygger fortfarande specialöl enligt gammal tradition: överjäst och med en andra jäsning i flaskan. Brasserie du Bocq är i dag ett av de största oberoende bryggerierna i Vallonien.

Mer om Brasserie du Bocq

Brasserie du Bocq startade 1858 som ett gårdsbryggeri av Martin Belot i den lilla belgiska byn Purnode. Idag drivs Brasserie du Bocq av familjen Keersmaekers. I början av 1900-talet skapades Gauloise, ett mörkt överjäst öl, som blev mycket omtyckt och som fortfarande produceras. Under 1980-talet moderniserades bryggeriet, men man brygger fortfarande specialöl enligt gammal tradition: överjäst och med en andra jäsning i flaskan. Brasserie du Bocq är i dag ett av de största oberoende bryggerierna i Vallonien. Bryggeriet ligger i Purnode i Bocq-dalen alldeles vid porten till Ardennerna cirka 10 mil sydost om Bryssel i regionen Vallonien. En öltyp som är typisk för detta område är Saison, eller bondgårdsöl, som förr bryggdes under vinterhalvåret för att sedan kunna släcka törsten under sommaren.

Välkänt bryggeri i Belgien

Bryggeriet ligger i Purnode i Bocq-dalen alldeles vid porten till Ardennerna cirka 10 mil sydost om Bryssel i regionen Vallonien. En öltyp som är typisk för detta område är Saison, eller bondgårdsöl, som förr bryggdes under vinterhalvåret för att sedan kunna släcka törsten under sommaren.

Välkommen till Heba

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste vara minst 25 år för att fortsätta.