Ol Ale Bocq Saison 1585 6 4
Ol Ale Bocq Saison 1585 6 4
Ol Ale Bocq Saison 1585 6 4
BOCQ Logo

Saison 1858

Art.nr: 1586

Belgiska Saison 1858 är en ljus ofiltrerad öl med fräsch doft och smak av citrus, banan och kryddor samt en utpräglad beska i slutet. Öltypen Saison bryggdes förr under vintern för att passa under sommaren då säsongsarbetarna arbetade ute på fälten. Det kallas även bondgårdsöl. Saison 1858 passar till ljust kött och fiskrätter eller som sällskapsdryck och kommer i en 750 ml stor flaska som kan delas av flera.

Producent
Brasserie du Bocq
Land
Belgien
Färg
Ljus, grumlig med kraftig vit skumkrona.
Volym
750 ml
Förpackning
Flaska
Serveringstemp
8-10 °C
Pris
59,90 kr
Alkoholhalt
6,4 % vol
Malt
Humle

Beska

Fyllighet

Sötma

Doft/Smak
En frisk humledriven smak med inslag av citrusfrukt, banan och kryddor. En utpräglad beska i slutet.
Passar till
Ljust kött och fiskrätter eller som sällskapsdryck.
Öltyp
Ale, Saison

Relaterat

Blanche de Namur är ett veteöl från belgiska Brasserie du Bocq.…
Gauloise Ambrée är ett belgiskt hantverksöl som passar till ljust kött, vegetaris…

Brasserie du Bocq

Över hundra år av tradition och kvalitet

Brasserie du Bocq startade 1858 som ett gårdsbryggeri av Martin Belot i den lilla belgiska byn Purnode. Idag drivs Brasserie du Bocq av familjen Keersmaekers.

Specialöl med tradition

I början av 1900-talet skapades Gauloise, ett mörkt överjäst öl, som blev mycket omtyckt och som fortfarande produceras. Under 1980-talet moderniserades bryggeriet, men man brygger fortfarande specialöl enligt gammal tradition: överjäst och med en andra jäsning i flaskan. Brasserie du Bocq är i dag ett av de största oberoende bryggerierna i Vallonien.

Mer om Brasserie du Bocq

Brasserie du Bocq startade 1858 som ett gårdsbryggeri av Martin Belot i den lilla belgiska byn Purnode. Idag drivs Brasserie du Bocq av familjen Keersmaekers. I början av 1900-talet skapades Gauloise, ett mörkt överjäst öl, som blev mycket omtyckt och som fortfarande produceras. Under 1980-talet moderniserades bryggeriet, men man brygger fortfarande specialöl enligt gammal tradition: överjäst och med en andra jäsning i flaskan. Brasserie du Bocq är i dag ett av de största oberoende bryggerierna i Vallonien. Bryggeriet ligger i Purnode i Bocq-dalen alldeles vid porten till Ardennerna cirka 10 mil sydost om Bryssel i regionen Vallonien. En öltyp som är typisk för detta område är Saison, eller bondgårdsöl, som förr bryggdes under vinterhalvåret för att sedan kunna släcka törsten under sommaren.

Välkänt bryggeri i Belgien

Bryggeriet ligger i Purnode i Bocq-dalen alldeles vid porten till Ardennerna cirka 10 mil sydost om Bryssel i regionen Vallonien. En öltyp som är typisk för detta område är Saison, eller bondgårdsöl, som förr bryggdes under vinterhalvåret för att sedan kunna släcka törsten under sommaren.

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2021 Heba food & beverages

Välkommen till Heba

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste vara minst 25 år för att fortsätta.