Jordgubbstarteletter

/5

Ingredienser

10 st
digestivekex
3/4 dl
1 sats
1 liter
jordgubbar
  • 10 st

    digestivekex

  • 3/4 dl

    Kloka rapsstekolja smörsmak

  • 1 sats

    vaniljkräm

  • 1 liter

    jordgubbar

Alternativ till vaniljkräm

  • 250 g

    mascarpone

  • 2 tsk

    vaniljsocker

  • 2 tsk

    florsocker

250 g
mascarpone
2 tsk
vaniljsocker
2 tsk
florsocker

Jordgubbstarteletter

Desserter med jordgubbar kan man inte få nog av. Våra frasiga tarteletter har en botten av digestivekex och Kloka rapsolja som inte behöver bakas i ugn. Vi fyller dem med en härlig vaniljkräm och toppar med färska jordgubbar.

Gör så här

  1. Gör egen vaniljkräm enligt detta recept eller använd färdig vaniljkräm. Kyl krämen noga och se till att den är tillräckligt tjock och inte rinnig. Alternativt kan du blanda mascarpone med vanilj- och florsocker.
  2. Mixa digestivekexen tillsammans med rapsolja i en matberedare. Häll över kexblandningen i små silikonformar eller i en springform (ca 20×30 cm) och pressa ut noga. Låt stå i kyl minst 1 timme.
  3. Fyll med vaniljkräm (eller mascarpone) och toppa med jordgubbar.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…

Relaterat

Portion,Of,Vanilla,Sauce,(close Up,Shot),On,Wooden,Background
Vaniljkräm kan användas som fyllning i tårtor eller bullar. Det är en klassisk ingrediens i en prinsesstårta, men passar också perfekt i sommarens härligaste…
Efterratt Bakning Jordgubbstarta Tarta Jordgubbar
Den godaste tårtan till kalaset bakar du själv. Bottnarna blir höga, luftiga och lätta och håller sig saftiga i flera dagar med Kloka rapsolja…