Klassisk jordgubbstårta

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
/5

Ingredienser

3
ägg
2 msk
strösocker
2 msk
0,5 dl
kokhett vatten
1,5 dl
potatismjöl
1,5 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
2 tsk
vaniljsocker
  • 3

    ägg

  • 2 msk

    strösocker

  • 2 msk

    Kloka rapsolja neutral KRAV

  • 0,5 dl

    kokhett vatten

  • 1,5 dl

    potatismjöl

  • 1,5 dl

    vetemjöl

  • 2 tsk

    bakpulver

  • 2 tsk

    vaniljsocker

Fyllning och dekoration

  • 1,5 liter

    färska jordgubbar (eller andra bär efter säsong)

  • 2 msk

    strösocker

  • 3 dl

    vispgrädde

  • 2 dl

    vaniljkräm

1,5 liter
färska jordgubbar (eller andra bär efter säsong)
2 msk
strösocker
3 dl
vispgrädde
2 dl

Klassisk jordgubbstårta

Den godaste tårtan till kalaset bakar du själv. Bottnarna blir höga, luftiga och lätta och håller sig saftiga i flera dagar med Kloka rapsolja i smeten. Vi använder en mix av vetemjöl och potatismjöl, men om du vill göra tårtbottnarna helt glutenfria kan du använda enbart potatismjöl. Fyll tårtan med vaniljkräm och jordgubbar eller andra bär efter säsong.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Fäst ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 20-22 cm i dameter.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
  3. Rör ner rapsolja och varmt vatten.
  4. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Rör ner försiktigt i äggsmeten.
  5. Häll smeten i formen och grädda kakan längst ner i ugnen 35-40 minuter.
  6. Testa så att kakan är klar med en sticka. Den ska komma ut torr.
  7. Ta ut formen ur ugnen och vänd kakan upp och ner på ett bakplåtspapper och låt den kallna helt.
  8. Skär kakan i 3 delar/bottnar.
  9. Fyllning och dekoration: Skiva hälften av jordgubbarna och rör ihop med sockret. Lägg fyllningen i understa lagret.
  10. Lägg på en tårtbotten och bred på vaniljkräm ovanpå.
  11. Lägg på översta tårtbottnen och täck med vispad grädde. Toppa tårtan med skivade jordgubbar.

Relaterat

Kloka svensk KRAV-märkt neutral rapsolja förhöjer smaken av övriga ingredienser…
Kloka svensk rapsstekolja naturell har unika stekegenskaper, stänker mindre och…

RECEPT PÅ VANILJKRÄM

Portion,Of,Vanilla,Sauce,(close Up,Shot),On,Wooden,Background
Vaniljkräm kan användas som fyllning i tårtor eller bullar. Det är en klassisk ingrediens i en prinsesstårta, men passar också perfekt i sommarens härligaste…
Strawberry vanilla cream cheese tarts over light gray background
Desserter med jordgubbar kan man inte få nog av. Våra frasiga tarteletter har en botten av digestivekex och Kloka rapsolja som inte behöver bakas…

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2021 Heba food & beverages