Grillade pilgrimsmusslor med parmesan, vitlök och chili

/5

Ingredienser

4
pilgrimsmusslor med skal, färska eller frysta (kammusslor) MSC-märkta
2 msk
1
vitlöksklyfta
2 cm
hackad färsk röd chili
4 msk
riven parmesanost
  • 4

    pilgrimsmusslor med skal, färska eller frysta (kammusslor) MSC-märkta

  • 2 msk

    rapsstekolja med smörsmak

  • 1

    vitlöksklyfta

  • 2 cm

    hackad färsk röd chili

  • 4 msk

    riven parmesanost

Grillade pilgrimsmusslor med parmesan, vitlök och chili

Pilgrimsmusslor i skal får smak av parmesan, vitlök och ett sting av chili. En liten rätt med mycket smak.

Gör så här

  1. Förbered grillen så att grillbädden är lagom varm för grillning.
  2. Öppna musslorna försiktigt med kniv. Ta bort musslan med en matsked från skalet, plocka bort muskel och romsäck och skölj musslan i kallt vatten. Lägg tillbaka musslorna i skalen. Alternativt, tina frysta musslor och placera dem i musselskal.
  3. Hacka vitlök och chili fint.
  4. Häll på rapsstekolja med smörsmak på musslorna. Toppa med chili och vitlök samt riven parmesanost.
  5. Lägg musslorna på grillgallret och grilla tills osten smält och musslan är klar, ca 2-5 minuter.
  6. Servera direkt till en drink före maten eller som förrätt.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…
Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…

Relaterat

Delicious,Steamed,Mussels,With,Wine,And,Cream,On,A,Table.
Det är mycket enklare än du tror att koka färska musslor. Och det blir så väldigt gott! Vi gör en härlig buljong med schalottenlök,…
Forratt Huvudratt Parmesan Musslor Vitlok
Dessa vitlöksdoftande och parmesangratinerade musslor passar utmärkt som en läcker förrätt eller som ett annorlunda drinktilltugg. Koka gärna musslorna själv i vitt vin, finhackad…
Serving,Of,Seafood,Pasta,With,Parsley
Dröm dig ner till Italien med en härligt smakrik skaldjurspasta. Du lagar den lätt med en djupfryst mix av räkor, musslor och bläckfiskringar och…