Grillat till drinken – små rätter för sommarkvällen

Dela med dig:

När grillen ändå är igång, varför inte låta den stå för mer än bara huvudrätten? Små grillade rätter fungerar utmärkt som tilltugg till drinken, som förrätt eller som del av en buffé till sommarfesten. Här får du fem idéer som kombinerar fina råvaror med tydliga smaker – alla enkla att lyckas med.

Börja med grillade pimientos de padrons med flingsalt, som snabbt blir en favorit att plocka direkt från fatet. Fortsätt med baconlindad sparris, ett säkert kort där knaprig sälta möter mild grönska. Pilgrimsmusslor i sina skal ger en liten men smakrik upplevelse när de toppas med parmesan, vitlök och chili.

För något fräschare – men ändå rejält mättande – prova att grilla halverad avokado och fylla med pesto, toppa med körsbärstomater, mozzarella och ruccola. Eller satsa på en grillad pinsa med burrata, sparris och lufttorkad skinka som passar lika bra som förrätt som på ett större sommarbord.

Alla recept hittar du nedan. Välj en eller flera – eller bjud på allihop för en kväll där grillen får ta plats redan från första glaset.

Klicka på bilderna så kommer du till receptet!

Grillade pimientos de padrons med flingsalt

Grilla med KLOKA!

Pensla din mat med den nyttiga svenska rapsstekoljan från Kloka när du grillar. Då får du en fin stekyta utan att det fastnar på grillen. Du kan också använda oljan till marinader och glaze. Gör också en god sås till det grillade, t ex en kall béarnaise eller aioli. Perfekt också i salladsdressing.

> Läs mer här