Äppelmuffins med krispig topping

/5

Äppelmuffins

1 dl
1
ägg
1 dl
strösocker
2,5 dl
vetemjöl
1 msk
vaniljsocker
1 dl
äppelmos
0,5 tsk
bakpulver
0,5 tsk
bikarbonat
1 tsk
kanel
1 krm
salt
  • 1 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 1

    ägg

  • 1 dl

    strösocker

  • 2,5 dl

    vetemjöl

  • 1 msk

    vaniljsocker

  • 1 dl

    äppelmos

  • 0,5 tsk

    bakpulver

  • 0,5 tsk

    bikarbonat

  • 1 tsk

    kanel

  • 1 krm

    salt

Krispig topping

  • 4 msk

    havregryn

  • 1 msk

    råsocker

  • 1 tsk

    kanel

  • 1 msk

    Kloka rapsolja smörsmak

4 msk
havregryn
1 msk
råsocker
1 tsk
kanel
1 msk

Äppelmuffins med krispig topping

Saftiga och nyttiga äppel- och kanelmuffins med krispig topp, jamen ni hör ju hur gott det låter! Sätt fram på frukostbordet och njut!

Gör så här

Krisptoppingen

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla ingredienser i en bunke och mixa ihop till en smulig massa.
  3. Bred ut på bakplåtspapper på en plåt.
  4. Grädda i ca 5-10 minuter, rör om en gång under gräddningstiden och var noga så det inte bränns. Låt svalna.

 

Äppel- och kanelmuffins

  1. Värm ugnen till 175 grader. Förbered en muffinsplåt med muffinsformar.
  2. Vispa ägg och socker ljust och luftigt.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd sen ner i äggsmeten omväxlande med smöroljan och äppelmoset.
  4. Fördela smeten i muffinsformarna och strö över krisptoppingen.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter.