Muffins med nougatfrosting

/5

Ingredienser

2
ägg
2 dl
strösocker
2,5 dl
mjölk
1 dl
6 dl
vetemjöl
0,5 tsk
salt
3 tsk
bakpulver
2 tsk
vanilijsocker
1,5 dl
nötkräm, typ Nutella
  • 2

    ägg

  • 2 dl

    strösocker

  • 2,5 dl

    mjölk

  • 1 dl

    Kloka rapsolja neutral KRAV

  • 6 dl

    vetemjöl

  • 0,5 tsk

    salt

  • 3 tsk

    bakpulver

  • 2 tsk

    vanilijsocker

  • 1,5 dl

    nötkräm, typ Nutella

Nougatfrosting

  • 200 g

    färskost, typ Philadelphia

  • 3 dl

    florsocker

  • 120 g

    smör

  • 50 g

    mjuk nougat

  • 0,5 dl

    nötkräm, typ Nutella

200 g
färskost, typ Philadelphia
3 dl
florsocker
120 g
smör
50 g
mjuk nougat
0,5 dl
nötkräm, typ Nutella

Muffins med nougatfrosting

Vem gillar inte nötkräm! Här har vi använt det i både muffins och frosting och fått till en härlig nougatsmak.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ställ 12 pappersformar i en muffinsplåt.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål och ställ åt sidan.
  3. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt. Vänd i mjölk och olja. Sikta i de torra ingredienserna och vänd försiktigt. Vänd ner Nutellan.
  4. Fördela smeten jämnt i muffinsformarna. Baka mitt i ugnen i ca 25 min.
  5. Ta ut och låt svalna innan du dekorerar med frosting.
  6. Frosting: Blanda färskost, florsocker och mjukt smör i en matberedare. Kör till det blir mjukt och alla klumpar är borta. Tillsätt nougat och Nutella och vispa till fast och fin konsistens.
  7. Spritsa frosting över kakorna.