Fransk vinägrett

/5

Ingredienser

2 dl
1 msk
dijonsenap
2 msk
vitvinsvinäger
2 msk
finhackad schalottenlök
1
finhackad vitlöksklyfta
salt och peppar
  • 2 dl

    Kloka rapsolja naturell

  • 1 msk

    dijonsenap

  • 2 msk

    vitvinsvinäger

  • 2 msk

    finhackad schalottenlök

  • 1

    finhackad vitlöksklyfta

  • salt och peppar

Fransk vinägrett

Vad är hemligheten bakom en lyckad fransk vinägrett? Jo, en bra neutral olja som smaksätts med vinäger, vitlök och dijonsenap förstås. Kloka naturell rapsstekolja gjord på den härliga svenska rapsen är en bra bas i detta recept. Lägg gärna till färska örter eller chili för nya spännande smaker som förhöjer smaken på din sallad.

Gör så här

Ger ca 2,5 dl.

  1. Vispa ihop senap och vinäger i en skål.
  2. Tillsätt schalottenlök, vitlök och kryddor.
  3. Tillsätt oljan i en fin stråle och vispa hela tiden.
  4. Vinaigretten kan förvaras i kylen i 3-4 dagar.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja naturell har unika stekegenskaper, stänker mindre och…
Kloka svensk rapsstekolja naturell har unika stekegenskaper, stänker mindre och…
Kloka svensk KRAV-märkt neutral rapsolja förhöjer smaken av övriga ingredienser…