Knäckig rabarberpaj med rapsolja

/5

Ingredienser

2 dl
havregryn
1,75 dl
vetemjöl
2 dl
strösocker
0,5 tsk
bakpulver
0,5 tsk
vaniljsocker
1 krm
salt
1 dl
0,5 dl
vispgrädde
0,5 dl
ljus sirap
500 g
rabarber
rapsstekolja till formen
  • 2 dl

    havregryn

  • 1,75 dl

    vetemjöl

  • 2 dl

    strösocker

  • 0,5 tsk

    bakpulver

  • 0,5 tsk

    vaniljsocker

  • 1 krm

    salt

  • 1 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 0,5 dl

    vispgrädde

  • 0,5 dl

    ljus sirap

  • 500 g

    rabarber

  • rapsstekolja till formen

Till servering

  • vaniljglass och/eller vispad grädde

vaniljglass och/eller vispad grädde

Knäckig rabarberpaj med rapsolja

När rabarbern är som bäst passar det perfekt att svänga ihop en enkel paj med sötsyrlig fyllning och ett härligt krispigt och knäckigt täcke. Här används rapsolja med smörsmak – ett smart alternativ som ger samma goda smak som smör, men är lättare att baka med direkt från skafferiet. En somrig klassiker med en liten twist, redo att serveras ljummen med en klick vaniljglass. 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Tillsätt rapsstekolja, grädde och sirap. Rör runt tills det blir en ganska slät smet.
  4. Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar. Lägg dem i en smord pajform ca 28 cm i diameter. Bred på smeten.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg. Servera gärna ljummen med vaniljglass och en klick vispad grädde.

Relaterat

Relaterat

Apple,Crumble,On,The,Wooden,Background,With,Apples,.
Här är en underbar paj att baka när äpplena är som finast! Smulpajen blir härligt knäckig med rapsolja och sirap i degen. Njut med…
Lemon,Cake,With,Almonds
Syrlig citron och mandelmassa är en god kombination. Kakan blir läckert saftig och fin med KLOKA rapsstekolja med smörsmak i smeten….
Bakning Blabarskaka Rapsolja
Vi bakar vår härligt mjuka blåbärskaka med Kloka rapsstekolja med smörsmak. Då blir den supersaftig och god. Färska blåbär kan man få tag på…

Relaterat