Mjuk och saftig blåbärskaka

/5

Ingredienser

0,5 dl
2
ägg
2 dl
socker
3 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
1 tsk
vaniljsocker
1 dl
mjölk
5 dl
färska blåbär, frysta går också bra
  • 0,5 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 2

    ägg

  • 2 dl

    socker

  • 3 dl

    vetemjöl

  • 2 tsk

    bakpulver

  • 1 tsk

    vaniljsocker

  • 1 dl

    mjölk

  • 5 dl

    färska blåbär, frysta går också bra

Till formen

  • Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • ströbröd

Mjuk och saftig blåbärskaka

Vi bakar vår härligt mjuka blåbärskaka med Kloka rapsstekolja med smörsmak. Då blir den supersaftig och god. Färska blåbär kan man få tag på året runt numera. Det går självklart att byta ut mot frysta bär. Kakan passar både till kaffet eller som en läcker dessert med en klick grädde.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant.
  2. Vispa ägg och socker tills smeten blir luftig och fin.
  3. Blanda mjölet, bakpulver, vaniljsocker. Rör ner blandningen i äggsmeten.
  4. Tillsätt rapsoljan och mjölken. Rör om tills smeten är jämn och slät.
  5. Häll smeten i formen. Lägg på ca hälften av blåbären.
  6. Grädda kakan på nedersta delen i ugnen i 175 grader i 35 minuter. Låt kakan stå kvar i formen en liten stund innan du öppnar kanten.
  7. Dekorera med resten av de färska blåbären och servera kakan som den är eller med en klick vispgrädde. 

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…

Relaterat

Efterratt Bakning Morotskaka Pask
Här kommer en läcker kaka fylld av härliga nötter, saftiga morötter och kryddor. Dekorera med rikligt med frosting med färskost och citron. De gulliga…
Efterratt Bakning Rulltarta Aprikos
En lätt och porös rulltårta får smak av gyllene aprikoser. Vem kan motstå det? Här gör vi rulltårtan på äggvitor och potatismjöl och får…