Rulltårta med aprikoser

/5

Ingredienser

5
äggvitor
1 dl
socker
5 msk
potatismjöl
2 tsk
bakpulver
2 msk
1 burk
aprikoser, ca 200 g avrunnen vikt, eller motsvarande mängd färska aprikoser
2 dl
vispgrädde
  • 5

    äggvitor

  • 1 dl

    socker

  • 5 msk

    potatismjöl

  • 2 tsk

    bakpulver

  • 2 msk

    Kloka rapsolja neutral KRAV

  • 1 burk

    aprikoser, ca 200 g avrunnen vikt, eller motsvarande mängd färska aprikoser

  • 2 dl

    vispgrädde

Rulltårta med aprikoser

En lätt och porös rulltårta får smak av gyllene aprikoser. Vem kan motstå det? Här gör vi rulltårtan på äggvitor och potatismjöl och får en glutenfri kaka på köpet.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dessa i äggsmeten samt sist oljan.
  3. Bred smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och grädda i 225 grader i 6-8 minuter.
  4. Stjälp upp den färdiga kakan på sockrat papper.
  5. Hacka aprikoserna och blanda med vispad grädde. Bred fyllningen över den avsvalnande kakan och rulla ihop.

Relaterat

Kloka svensk KRAV-märkt neutral rapsolja förhöjer smaken av övriga ingredienser…

Relaterat

Bakning Blabarskaka Rapsolja
Vi bakar vår härligt mjuka blåbärskaka med Kloka rapsstekolja med smörsmak. Då blir den supersaftig och god. Färska blåbär kan man få tag på…
Efterratt Bakning Morotskaka Pask
Här kommer en läcker kaka fylld av härliga nötter, saftiga morötter och kryddor. Dekorera med rikligt med frosting med färskost och citron. De gulliga…