Morotskaka med valnötter

/5

Ingredienser

3
ägg
3,5 dl
socker
4 dl
rivna morötter
2,5 dl
1,5 dl
grovt hackade valnötter
1,5 tsk
malen kardemumma
1 msk
malen kanel
4 dl
vetemjöl
1,5 tsk
bikarbonat
1,5 tsk
bakpulver
0,5 tsk
salt
  • 3

    ägg

  • 3,5 dl

    socker

  • 4 dl

    rivna morötter

  • 2,5 dl

    Kloka rapsolja neutral KRAV

  • 1,5 dl

    grovt hackade valnötter

  • 1,5 tsk

    malen kardemumma

  • 1 msk

    malen kanel

  • 4 dl

    vetemjöl

  • 1,5 tsk

    bikarbonat

  • 1,5 tsk

    bakpulver

  • 0,5 tsk

    salt

Frosting

  • 2 dl

    florsocker

  • 200 g

    smör

  • 200 g

    färskost, typ Philadelphia

  • 3 tsk

    vaniljsocker

  • 1

    citron

2 dl
florsocker
200 g
smör
200 g
färskost, typ Philadelphia
3 tsk
vaniljsocker
1
citron

Morotskaka med valnötter

Här kommer en läcker kaka fylld av härliga nötter, saftiga morötter och kryddor. Dekorera med rikligt med frosting med färskost och citron. De gulliga ”morötterna” gör du enkelt av lite frosting som du färgar med karamellfärg och spritsar dit på fri hand.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt valnötter, salt, kardemumma, kanel och mjölet blandat med bikarbonat och bakpulver.
  3. Blanda i morötterna och oljan.
  4. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten. Baka kakan i ugnen i 30–40 minuter tills den släpper från kanten. Låt svalna.
  5. Frosting: Vispa ihop florsockret, smör och färskost till en kräm. Tillsätt vaniljsockret och skalet och saften från citronen. Vispa ytterligare och fördela sedan krämen på kakan.
  6. Vill du så kan du göra extra frosting som du färgar dels orange, dels grön. Spritsa som små morötter direkt på kakan med fri hand.

Relaterat

Kloka svensk KRAV-märkt neutral rapsolja förhöjer smaken av övriga ingredienser…

Relaterat

Bakning Blabarskaka Rapsolja
Vi bakar vår härligt mjuka blåbärskaka med Kloka rapsstekolja med smörsmak. Då blir den supersaftig och god. Färska blåbär kan man få tag på…
Efterratt Bakning Rulltarta Aprikos
En lätt och porös rulltårta får smak av gyllene aprikoser. Vem kan motstå det? Här gör vi rulltårtan på äggvitor och potatismjöl och får…