Citronkaka med mandelmassa och rapsolja

/5

Ingredienser

3
ägg
2,5 dl
strösocker
1 dl
0,5 dl
vispgrädde
1
citron (skal och saft)
200 g
mandelmassa
3,5 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
1 tsk
vaniljsocker
1 krm
salt
  • 3

    ägg

  • 2,5 dl

    strösocker

  • 1 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 0,5 dl

    vispgrädde

  • 1

    citron (skal och saft)

  • 200 g

    mandelmassa

  • 3,5 dl

    vetemjöl

  • 2 tsk

    bakpulver

  • 1 tsk

    vaniljsocker

  • 1 krm

    salt

Dekoration

  • 0,5 dl

    florsocker

  • 50 g

    rostat mandelspån

0,5 dl
florsocker
50 g
rostat mandelspån

Citronkaka med mandelmassa och rapsolja

Syrlig citron och mandelmassa är en god kombination. Kakan blir läckert saftig och fin med KLOKA rapsstekolja med smörsmak i smeten.

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  2. Rör ner rapsstekolja och grädde.
  3. Riv citronskalet och pressa ur saften. Rör ner i smeten.
  4. Riv mandelmassan grovt och vänd ner i smeten.
  5. Sikta ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och blanda i smeten.
  6. Smörj och bröa en rund form och häll ner smeten.
  7. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter.
  8. Dekorera med rostat mandelspån och sikta över florsocker innan servering.