Lammsteken blir extra saftig och fin om man benar ur den, binder upp den och steker den tillsammans med citron. Vi kryddar med färsk rosmarin och timjan för en fin smakbrytning.
1 | urbenad lammstek, ca 1 kilo |
3 | citroner |
3 | vitlöksklyftor |
2 tsk | honung |
0,5 dl | hackad färsk rosmarin eller motsvarande torkad mängd |
2 tsk | hackad färsk timjan eller motsvarande torkad mängd |
1 dl | |
1 msk | salt |
1 tsk | svartpeppar |
1
urbenad lammstek, ca 1 kilo
3
citroner
3
vitlöksklyftor
2 tsk
honung
0,5 dl
hackad färsk rosmarin eller motsvarande torkad mängd
2 tsk
hackad färsk timjan eller motsvarande torkad mängd
1 dl
Kloka rapsstekolja - hälften att steka i, hälften att ringla över köttet
1 msk
salt
1 tsk
svartpeppar
Lammsteken blir extra saftig och fin om man benar ur den, binder upp den och steker den tillsammans med citron. Vi kryddar med färsk rosmarin och timjan för en fin smakbrytning.
© 2024 Heba food & beverages