1. Gauloise Ambree, nr 1521, 330 ml, 5,5%, 24:90 kr. Nötig och kryddig ale från Belgien.
1. Gauloise Ambree, nr 1521, 330 ml, 5,5%, 24:90 kr. Nötig och kryddig ale från Belgien.
1. Gauloise Ambree, nr 1521, 330 ml, 5,5%, 24:90 kr. Nötig och kryddig ale från Belgien.

Gauloise Ambrée

Art.nr: 1521

Gauloise Ambrée är ett belgiskt hantverksöl från Brasseie du Bocq som passar utmärkt till rätter av ljust kött, smakrika vegetariska rätter eller till fisk och skaldjur. Denna bärnstensfärgade ale gjord på pilsner- och caramalt har doft med inslag av hasselnöt, karamell, apelsin och fruktig humle. Smaken är fruktig med inslag av aprikos, kryddor och lite lakrits. Humleblandningen består av tjeckisk Saaz, Strisselspalt från Alsace och tysk Saphir.

Producent
Brasserie du Bocq
Land
Belgien
Färg
Gulbrun
Volym
330 ml
Förpackning
Flaska
Serveringstemp
9-10 °C
Pris
28,90 kr
Alkoholhalt
5,5 % vol
Malt
Pilsner- och caramalt.
Humle
Saaz (Tjeckien), Strisselspalt (Alsace) och Saphir (Tyskland).

Beska

Fyllighet

Sötma

Doft/Smak
Doften har inslag av hasselnöt, karamell samt apelsin och fruktig humle. Frisk smak med inslag av aprikos, kryddor samt lite lakrits. Lång rund eftersmak utan sötma.
Passar till
Rätter av ljust kött, smakrika vegetariska rätter eller till fisk och skaldjur.
Öltyp
Ale, belgisk ljus ale.

Relaterat

Blanche de Namur är ett veteöl från belgiska Brasserie du Bocq.
Saison 1858 är en ljus ofiltrerad öl med fräsch doft och smak av citrus, banan och kry…
Blanche de Namur Hop n´n spice är ett fruktigt veteöl från belgiska Brasserie du Boc…

Brasserie du Bocq

Över hundra år av tradition och kvalitet

Brasserie du Bocq startade 1858 som ett gårdsbryggeri av Martin Belot i den lilla belgiska byn Purnode. Idag drivs Brasserie du Bocq av familjen Keersmaekers.

Specialöl med tradition

I början av 1900-talet skapades Gauloise, ett mörkt överjäst öl, som blev mycket omtyckt och som fortfarande produceras. Under 1980-talet moderniserades bryggeriet, men man brygger fortfarande specialöl enligt gammal tradition: överjäst och med en andra jäsning i flaskan. Brasserie du Bocq är i dag ett av de största oberoende bryggerierna i Vallonien.

Mer om Brasserie du Bocq

Brasserie du Bocq startade 1858 som ett gårdsbryggeri av Martin Belot i den lilla belgiska byn Purnode. Idag drivs Brasserie du Bocq av familjen Keersmaekers. I början av 1900-talet skapades Gauloise, ett mörkt överjäst öl, som blev mycket omtyckt och som fortfarande produceras. Under 1980-talet moderniserades bryggeriet, men man brygger fortfarande specialöl enligt gammal tradition: överjäst och med en andra jäsning i flaskan. Brasserie du Bocq är i dag ett av de största oberoende bryggerierna i Vallonien. Bryggeriet ligger i Purnode i Bocq-dalen alldeles vid porten till Ardennerna cirka 10 mil sydost om Bryssel i regionen Vallonien. En öltyp som är typisk för detta område är Saison, eller bondgårdsöl, som förr bryggdes under vinterhalvåret för att sedan kunna släcka törsten under sommaren.

Välkänt bryggeri i Belgien

Bryggeriet ligger i Purnode i Bocq-dalen alldeles vid porten till Ardennerna cirka 10 mil sydost om Bryssel i regionen Vallonien. En öltyp som är typisk för detta område är Saison, eller bondgårdsöl, som förr bryggdes under vinterhalvåret för att sedan kunna släcka törsten under sommaren.

Välkommen till Heba

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste vara minst 25 år för att fortsätta.