Xixo – naturligt iste med fruktig smak

Dela med dig:
Dela på facebook
Dela på email
Dela på twitter

Iste har blivit en populär dryck över hela världen. Men visste du att den kalla drycken är ett relativt modernt sätt att dricka te?

Många av oss gillar att släcka törsten med iste när det är varmt ute eller inne. Iste passar också bra att dricka till maten. Men trots att människor över hela världen druckit te i hundratals år, så var det först i början av 1900-talet som det kylda isteet blev vanligt.

Kallt blev hett

Det var vid världsutställningen i St Louis i USA 1904 som en plantageägare vid namn Richard Blechynden gjorde succé med sin iskalla dryck i sommarhettan. Det sägs att besökarna flockades kring Indien-paviljongen där han höll till. Där erbjöds de gratis smakprover av den svalkande drycken.

Man hade förstås druckit kylt te i södra Amerika sedan länge. Det finns nerskrivna recept i kokböcker från 1870-talet. Men det var alltså först efter världsutställningen 1904 som iste blev populärt i hela USA. Snart hade vanan att dricka iste för att svalka sig på sommaren spridit sig över världen.

Naturligt innehåll

Xixo iste är gjort på naturliga ingredienser, bara te och naturlig fruktjuice. Xixo finns i två populära smaker. Härligt syrlig citron eller fruktig persika.

Drick det kallt direkt från burken, eller häll upp och servera i ett glas med klirrande isbitar.

Xixo innehåller varken konserveringemedel eller färgämnen. Du hittar Xixo i den vanliga livsmedelsaffären.

Relaterat

Xixo ice tea med citronsmak är ett iste utan konserveringsmedel eller färgämnen. B…
Xixo ice tea med smak av persika är ett iste utan konserveringsmedel eller färgäm…

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2022 Heba food & beverages