5 goda och vårliga sallader

Dela med dig:
Dela på facebook
Dela på email
Dela på twitter

Njut av en härlig sallad som matchar våren med fräscha, späda och härliga grönsaker. Här tipsar vi om våra fem godaste och bästa sallader som passar nu i vår! Du får även tips på dryckerna som passar till.

Nu när våren är här så är man extra sugen på lätta, färgglada och matiga sallader, eller hur? För även om vi skulle må bra av att äta sallad året runt, så är det främst på våren som man börjar känna suget efter lite nyttigare och samtidigt mättande sallader.

Givetvis kan du bara ta vad du har hemma och blanda ihop en enkel sallad. Men ibland behöver man lite ny inspiration! Det kan vara att använda grillad ost för att få salladen mera matig eller att toppa med härliga nötter av olika slag. Eller varför inte testa att laga en riktig klassiker som Caesarsallad själv helt från grunden.

Här listar vi fem av våra bästa och godaste vårsallader! Du får även tips på utvalt vin eller öl som passar till vårens sallader.

5 goda och vårliga sallader


1. Sallad med parmaskinka, parmesan och marinerad vitlök

Bjud på en lyxig sallad till förrätt eller lunch. Toppa med parmaskinka och parmesanost och marinerad vitlök. Du smaksätter salladen enkelt och bekvämt direkt på tallriken med olivolja på sprayflaska från Goccia d´Oro. Smart!

> Till receptet

Dryckestips:

Jamek Sekt Riesling Brut, nr 51646, 750 ml, 12,5%, 219 kr (BS). Torrt och fruktigt mousserande vitt vin från Österrike.
Gauloise Ambree, nr 1521, 330 ml, 5,5%, 24:90 kr. Nötig och kryddig ale från Belgien.


2. Sallad med ädelost, valnötter och päron

Här får krämig ädelost sällskap av päron och valnötter i en härlig sallad. Du smaksätter salladen enkelt och bekvämt med olivolja på sprayflaska från Goccia d´Oro.

> Till receptet

Dryckestips:

Jamek Zweigelt 2019, nr 51645, 750 ml, 13,5%, 209 kr (BS). Fylligt rött vin från Österrike.
Störtebeker Atlantik-Ale, nr 88721, 330 ml, 5,1%, 18,60 (BS). Frisk och fruktig American Pale Ale från Tyskland.


3. Sallad med grillad halloumi, apelsin och tomat

Grillad halloumi passar bra att toppa en sallad med. Vi smaksätter med olivolja från Goccia d´Oro, som kommer i praktisk sprayflaska. Bara att spraya exakt så mycket man vill ha. Smart! I salladen har vi blandat ner några apelsinskivor som ger en fin brytning.

> Till receptet

Dryckestips:

Jamek Rosé, nr 50868, 750 ml, 12%, 169 kr (BS). Fruktigt rosévin från Österrike.
Ottakringer Helles, nr 1018, 330 ml, 5,2%, 13:90 kr. Internationell lageröl från Österrike.


4. Färsk burrata med tomat, ruccola och pinjenötter

Burrata är en krämig italiensk ost som har blivit väldigt populär. Burrata ser ut som mozzarella, men den är fylld med grädde och mozzarellastrimlor som rinner ut när man skär i den. Burrata är väldigt gott att äta som den är, på en salladsbädd till förrätt eller till en läcker pasta. Här serverar vi burratan med tomat och pinjenötter, gärna med lite olivolja och balsamvinäger till.

> Till receptet

Dryckestips:

Waldschütz Grüner Veltliner Ried Stangl, nr 53798, 750 ml, 12,5%, 139 kr (BS). Friskt och fruktigt vitt vin från Österrike.
Grain d´Orge Lager, ICA, COOP, 250 ml, 3,5%. Torr ale med citrustoner från Frankrike.


5. Vår klassiska Ceasarsallad

Till en äkta Caesarsallad duger inget annat än långsmal romansallad. Några sardeller sätter sting på dressingen. Njut salladen som den är eller lägg till räkor eller kyckling och knaperstekt bacon så blir den ännu matigare.

> Till receptet

Dryckestips:

Waldschütz Grüner Veltliner Klassik, nr 2711, 2 liter BiB, 12,5%, 229 kr. Friskt och fruktigt vitt vin från Österrike.
OJ Blanche, nr 1245, 500 ml, 5%, 19:90 kr. Friskt och kryddigt veteöl från Belgien.

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2022 Heba food & beverages