Nypremiär i beställningssortimentet

Dela med dig:
Dela på facebook
Dela på email
Dela på twitter

Nu kan man åter beställa tre populära craft beer från Tyskland på Systembolaget. Störtebeker Kellerbier, Atlantic-Ale och Pilsener-Bier kommer från bryggeriet Störtebeker som ligger i Stralsund i norra Tyskland.

På Störtebeker Braumanufaktur görs klassisk och traditionell öl enligt gamla bryggtraditioner. Ölbryggning i Stralsund har långa och anrika traditioner ända från Hansatiden. Ölet från norra Tyskland innehöll humle i stället för örter, vilket påverkade både smak och hållbarhet. Det möjliggjorde export till hela norra Europa.

Bryggeriet

1827 startade Stralsunder Brauerei, där Störtebeker har sina rötter. Efter andra världskriget hamnade bryggeriet i Östtyskland och kvaliteten sjönk. Efter återföreningen mellan Öst- och Västtyskland och med nya investerare har Störtebeker hittat tillbaka till ett stort utbud utifrån gamla bryggtraditioner.

Nu finns åter tre spännande sorter att beställa på Systembolaget.


Atlantic-Ale är en citrusdoftande och torr american pale ale, APA. Passar bra till skaldjur eller fisk. Prova gärna till grillad lax med färskpotatis.

Störtebeker Atlantic-Ale, artnr 88721, 330 ml, 5,1 %, 18:60 kr (BS)

> Till Systembolaget


Keller-Bier är ett ekologiskt lageröl med inslag av honung, citrus och örter. Passar utmärkt till lätta rätter på fågel, grönsaker och fisk. Prova gärna till en ceasarsallad med kyckling.

Störtebeker Keller-Bier, nr 1010, 330 ml, 4,8 %, 17:90 kr (BS)

> Till Systembolaget


Pilsener-Bier är en klassisk ljus lager i tysk stil med mjuk beska och inslag av aprikos och citrus. Passar bra till sallad, fisk och som sällskapsdryck. Prova gärna till grillat med potatissallad.

Störtebeker Pilsener-Bier, artnr 88735, 500 ml, 4,9 %, 23:90 kr (BS)

> Till Systembolaget

I Systembolagets ordinarie sortiment finns det fruktiga veteölet Störtebeker Bernstein-Weizen, nr 1509, 500 ml, 5,3%, 25:50 kr.

I vanliga livsmedelsaffären finns alkoholfria och ekologiska Störtebeker Original 1402.

Läs mer om Störtebeker Braumanufaktur

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2022 Heba food & beverages