Bjud på något gott till rosékvällen

Dela med dig:
Dela på facebook
Dela på email
Dela på twitter

När våren och sommaren är här är vi många som gärna sippar på ett glas med ett friskt och fruktigt rosévin. Just nu kan man hitta Jamek Rosé i Systembolagets beställningssortiment. Ett exklusivt rosévin från Österrike med fruktig, torr smak med en delikat syrlighet. Kombinera med fisk och skaldjur, matiga sallader eller till buffén. Här får du några goda tips!

Jamek Rosé är ett friskt och fruktigt rosévin som består av druvorna Zweigelt och Spätburgunder, i proportionerna 60/40 procent. Zweigelt är en blå druva som är den mest odlade druvan i hela Österrike. Spätburgunder är det tyska namnet för Pinot noir, även det en blå druva.

Tillverkningen

Man krossar de blå druvorna och låter skalen laka ur i musten några timmar efter pressningen. Då får vinet sin rosa färg. Sedan får vinet jäsa på tank i samma temperatur som vitt vin. Resultatet blir ett härligt rosévin med fruktig doft och torr smak med en delikat syrlighet.

Att äta till

Jamek Rosé passar bra ihop med fisk och skaldjur, matiga sallader eller till buffén. Här får du några tips på recept på små rätter som med fördel kan avnjutas tillsammans med vinet.

Weingut Jamek ligger vid Donaus strand några mil utanför Österrikes huvudstad Wien.

Om vingården

Weingut Jamek grundades 1912 och drivs idag av fjärde generationen med Herwig Jamek och hustrun Julia i spetsen. Vingården ligger på terrasser längs floden Donau några mil nordväst om huvudstaden Wien i hjärtat av Wachau i Österrike.

Läs mer om Weingut Jamek här.

Artnr: 50868 | 750 ml | Alkoholhalt 12 % | 169 kronor

Relaterat

Här är några utvalda recept som passar utmärkt till rosévin.
Forratt Sallad Fikon Bresaola Ruccola Pinjenotter
En lyxig förrätt eller lunchrätt får man med skinka, rucola och färska fikon. Du smaksätter salladen enkelt och bekvämt med olivolja och balsamico på…
Forratt Lax Ruccola Citron
Här är en fräsch och enkel förrätt där rökt lax, pepprig ruccola, syrlig citron och krämig färskost skapar en härlig harmoni. Laxrullarna är också…
Forratt Huvudratt Parmesan Musslor Vitlok
Dessa vitlöksdoftande och parmesangratinerade musslor passar utmärkt som en läcker förrätt eller som ett annorlunda drinktilltugg. Kokar du musslorna själv, så ska du inte…

Relaterat

Österrikiskt torrt och fruktigt rosévin från Weingut Jamek i Dac-området Wachau,…

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2021 Heba food & beverages