Drinkar direkt från skog och mark

Dela med dig:

Skapa härliga, festliga drinkar för många gäster med Finnerödja bärdrycker. Dryckerna innehåller skogens bär och bara lite råsocker för smakens skull. Bjud på ett läckert bål med en god bärdryck och klirrande isbitar. Eller blanda till en spännande drink med bärdryck som bas. Här får du goda tips!

Finnerödja bärdrycker produceras i Sverige. Bärdryckerna finns i flera härliga smaker – blåbär, lingon, tranbär, havtorn och granatäpple.

Naturliga smaker

För oss är det viktigt att smaken av bär ska vara så naturlig som möjlig. Lingon och blåbär plockas vilt i Sverige, medan övriga bär kommer från norra Europa. Bärdryckerna är dessutom KRAV-märkta, varsamt sötade med ekologiskt råsocker och helt fria från färgämnen, bekämpningsmedel och konserveringsmedel.

Drycker för alla tillfällen

Bärdryckerna från Finnerödja är härliga törstsläckare, goda att dricka till frukost, lunch och middag. Du kan också servera dem väl kylda med klirrande isbitar som en liten drink före maten. Eller värm dem och ta med i en termos på utflykten!

Prova en god drink med Finnerödja bärdrycker

Finnerödja bärdrycker är också goda för att blanda till en läcker cocktail. Många klassiska drinkar innehåller till exempel tranbärsjuice och granatäpple. Men det är också trevligt att testa nya drinksmaker med blåbär eller havtorn som bas. Här får du några förslag!


Finnerödja Tranbär

Med sin lite syrliga smak är tranbärsjuice en vanlig ingrediens i många drinkar. Prova gärna i en Cosmopolitan.

> Till receptet


Finnerödja Blåbär

Blåbärsdrycken är endast något sötad och passar bra att dricka som den är eller att blanda i drinkar. Vi rekommenderar ett blåbärsbål med fläder.

> Till receptet


Finnerödja Havtorn

Havtornet smakar som en blandning av passionsfrukt, mango och lime. Prova att blanda en gyllene havtornsmimosa.

> Till receptet


Finnerödja Granatäpple

Granatäpplet är inte ett bär utan en frukt. Den vackert röda färgen och den goda smaken gör att granatäpple är en klassisk ingrediens i många drinkar. Vad sägs om en rubinröd mojito!

> Till receptet

Fyra smaker koncentrerad Finnerödja bärdryck

Finnerödja bärdryck finns också i praktiskt 200 ml koncentrat som ger 1 liter färdig dryck när de blandas med vatten. Koncentraten finns i smakerna tranbär, blåbär, lingon och granatäpple.

Hållbart och KRAV-märkt

Med KRAV-märkt bärdryck i glaset slipper du konstiga tillsatser och bidrar till bättre sociala villkor. KRAV-märkt bärdryck får sin goda smak från riktiga frukter och bär och är fri från naturfrämmande tillsatser. Dessutom är arbetsvillkoren bra för dem som plockar bären i skogen eller jobbar i bär- och fruktodlingarna. I en förädlad produkt, till exempel KRAV-märkt bärdryck, är inte bara bären KRAV-märkta, utan alla ingredienser är producerade enligt KRAV:s regler och inga onödiga tillsatser har använts.

Läs mer om Finnerödja bärdrycker här.

Recept

Här är några utvalda bål och drinkar som passar till många. Alla recept är alkoholfria, men du får även förslag på hur du kan blanda med alkohol om du önskar det.
Drinkar Tranbär Sea Breeze Bal
Sea breeze är en välkänd drink med tranbär och grapefrukt. Här är ett recept på ett bål med inspiration från den klassiska drinken som…
Drinkar Blabar Bal Flader
Här är ett läskande bål som passar när man har många gäster. Finnerödja Blåbärsdryck och flädersaft är en härlig kombination i den alkoholfria varianten….
Drinkar Granatapple Bal Mojito
Här är en variant av mojito med spännande smak av granatäpple. Gör en stor sats till festen. Blanda bara Finnerödja granatäppeldryck med Tropic Dream…