Bar Dryck Finnrodja Lingon 1L
Bar Dryck Finnrodja Lingon 1L
Bar Dryck Finnrodja Lingon 1L

Finnerödja ekologisk lingondryck 1 liter

Art.nr: 8812

Finnerödja KRAV-märkt ekologisk lingondryck är varsamt sötad med ekologiskt socker och är helt fri från färgämnen, bekämpningsmedel och konserveringsmedel. KRAV-märkningen bidrar till hållbar produktion, renare miljö och bättre arbetsvillkor. Finnerödja bärdrycker är härliga törstsläckare. Perfekt till måltider eller att blanda i drinkar.

Producent
Finnerödja
Land
Sverige
Volym
1000
Förpackning
Kartong
Varumärke
Finnerödja

Lingonjuice från vildvuxna, svenska lingon* (17%), päronjuice* (6%), äppeljuice* (6%), socker* (5,5%). Juicer från koncentrat. *KRAV-ekologisk råvara.

Energi | 147 kJ/35 kcal
Fett | 0,1 g
Varav mättat | 0 g
Kolhydrat | 8 g
Varav sockerarter | 8 g
Protein | 0,1 g
Salt | 0 g

***

87 kcal per glas (2,5 dl)
4,4% RI*

*RI = referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400 kJ/2000 kcal)

Kedja | artikelnummer

ICA | 113634
Coop: 8560

Passar till

Finnerödja bärdrycker är härliga törstsläckare. Perfekt till måltider eller att blanda i drinkar.

Specialinformation

Lingon finns i hela landet. Det är ett ris med vintergröna, läderartade blad och röda bär. Lingon blommar i maj-juli och bären mognar i augusti-september. När man gör sylt, dricka eller gelé, så behöver man inte konservera eftersom lingon har en hög halt av bensosyra.

Förr såldes lingon på apoteket som febernedsättande medel. Lingondricka har ett rikligt innehåll av garvämnen och ett mycket lågt pH.

Populära produkter från Finnerödja

Passar till: Finnerödja KRAV-märkt blåbärsdryck är varsamt sötad med ekologiskt…
Finnerödja KRAV-märkt havtornsdryck är varsamt sötad med ekologiskt råsocker oc…
Finnerödja KRAV-märkt tranbärsdryck är varsamt sötad med ekologiskt råsocker oc…
Finnerödja KRAV-märkt tranbärsdryck är varsamt sötad med ekologiskt råsocker oc…

Relaterade recept & drinkar

Njut drycken som den är, eller blanda i goda drinkar! Här är några förslag:
Drinkar Lingon Martini
Som ett lingonris i ett cocktailglas. Så beskrev Tage Danielsson den berömda sångerskan Monica Zetterlund. Vi har inspirerats av strofen och skapat en drink…
Drinkar-tranbar-varm
Den här drycken får oss att tänka på barndomens varma saft som smakade så gudomligt gott efter en runda på skridskoisen eller i pulkabacken….
Drinkar Lingon Smoothie
Här är en härlig smoothie med bär från våra svenska skogar. Du mixar enkelt Finnerödja lingondryck och lingonsylt eller frusna bär med yoghurt till…
Drinkar Lingon Varm Drink 9 Jul
Förvandla skogens röda guld till en härligt julig glögg med smak av ingefära och lime. Med Finnerödja ekologisk lingondryck gör du enkelt din egen…

Finnerödja

KRAV-märkta bärdrycker från Sverige.

Finnerödja bärdrycker produceras sedan 2009 i Sverige. Dryckerna finns i flera härliga smaker. De är KRAV-märkta, varsamt sötade och fria från andra tillsatser.

Produceras i Sverige

Finnerödja startade med försäljning av jordgubbar redan i början av 1900-talet. Sedan 2009 produceras även KRAV-märkta bärdrycker under samma namn i Sverige. Nu finns dryckerna i flera härliga smaker – blåbär, havtorn, lingon och tranbär. Och alla är precis lika goda. De är dessutom KRAV-märkta, varsamt sötade med ekologiskt rocker och är helt fria från färgämnen, bekämpningsmedel och konserveringsmedel. I dag produceras dryckerna exklusivt i Sverige för HEBA Food & Beverages.

Mer om Finnerödja

Finnerödja ekologiska bärdrycker kommer direkt från skog och mark. De finns i flera härliga smaker – blåbär, lingon, tranbär och havtorn. Alla bär växer vilt och vi tillsätter inga konstigheter i drycken. Finnerödja bärdrycker är goda törstsläckare. Perfekt till måltider eller att blanda i drinkar. Finnerödja ekologiska bärdrycker finns i smakerna blåbär, lingon, tranbär, och havtorn. Smaken av bär ska vara så naturlig som möjlig och därför tillsätts bara lite ekologiskt socker, ingenting annat. Blåbär och lingon växer vilt i den svenska naturen och handplockas under säsong. Alla dryckerna tillverkas i Sverige. Med KRAV-märkt dryck i glaset slipper du konstiga tillsatser och bidrar till hållbar produktion och renare miljö. KRAV-märkt dryck får sin goda smak från riktiga frukter och bär och är fri från naturfrämmande tillsatser. Dessutom är arbetsvillkoren bra för dem som plockar bären i skogen. Men det är inte bara bären som är KRAV-märkta, utan alla ingredienser är producerade enligt KRAV:s regler och inga onödiga tillsatser har använts.

Naturliga smaker

Finnerödja bärdrycker produceras i Sverige för Heba Food & Beverages AB. Lingon och blåbär plockas vilt i Sverige. Smaken av bär hålls så naturlig som möjlig. Med KRAV-märkt dryck i glaset slipper du konstiga tillsatser och bidrar till bättre sociala villkor. KRAV-märkt dryck får sin goda smak från riktiga frukter och bär och är fri från naturfrämmande tillsatser. Dessutom är arbetsvillkoren bra för dem som plockar bären i skogen eller jobbar i bär- och fruktodlingarna.