Parmesan- och vitlöksgratinerade musslor

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
/5

Ingredienser

40
kokta blåmusslor, alt 400 g frysta, tinade gröna musslor
1 dl
riven parmesan
1
pressad vitlöksklyfta
3 msk
grovhackad bladpersilja
4 msk
  • 40

    kokta blåmusslor, alt 400 g frysta, tinade gröna musslor

  • 1 dl

    riven parmesan

  • 1

    pressad vitlöksklyfta

  • 3 msk

    grovhackad bladpersilja

  • 4 msk

    Kloka rapsstekolja naturell

Parmesan- och vitlöksgratinerade musslor

Dessa vitlöksdoftande och parmesangratinerade musslor passar utmärkt som en läcker förrätt eller som ett annorlunda drinktilltugg. Kokar du musslorna själv, så ska du inte vara rädd för att smaksätta kokvattnet med mycket salt, finhackad lök och persilja.

Gör så här

  1. Lägg de kokta musslorna i sitt skal på en plåt.
  2. Blanda osten med vitlök och rapsolja.
  3. Fördela ostblandningen över varje mussla.
  4. Gratinera i ugn 225 grader tills osten smält, ca 10 minuter.
  5. Strö över färsk bladpersilja
  6. Servera som förrätt eller tilltugg.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja naturell har unika stekegenskaper, stänker mindre och…

Att dricka till

Sältan i den här rätten balanseras bäst med ett ljust lageröl, veteöl eller friskt och fruktigt vin.
Ottakringer Helles är ett ljust lageröl från Österrike. Smaken är välbalanserad m…
Grüner veltliner med frisk och fruktig smak, toner av gröna äpplen, vitpeppar, apr…
Österrikiskt torrt och fruktigt rosévin från Weingut Jamek i Dac-området Wachau,…
Blanche de Namur är ett veteöl från belgiska Brasserie du Bocq.…

– TA DEL AV RECEPT OCH GODA TIPS! –

HEBA är en etablerad leverantör av drycker och livsmedel på den nordiska marknaden. HEBA:s produkter finns på Systembolaget, i dagligvaruhandeln, på restauranger samt i våra grannländer Danmark, Norge och Finland.

adress

Box 142, 372 22 Ronneby

Telefon

email

© 2021 Heba food & beverages