Laxrullar med ruccola och citron

/5

Ingredienser

8 skivor
kallrökt lax
150 g
färskost, typ Philadelphia
1 msk
1 msk
hackad gräslök
50 g
rucola
1
citron
salt och peppar
  • 8 skivor

    kallrökt lax

  • 150 g

    färskost, typ Philadelphia

  • 1 msk

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 1 msk

    hackad gräslök

  • 50 g

    rucola

  • 1

    citron

  • salt och peppar

Laxrullar med ruccola och citron

Här är en fräsch och enkel förrätt där rökt lax, pepprig rucola, syrlig citron och krämig färskost skapar en härlig harmoni. Laxrullarna är också ett läckert tilltugg till mousserande vin eller rosévin.

Gör så här

  1. Lägg ut fyra bitar plastfolie på bänken och lägg två laxskivor på varje, lite omlott så det täcker.
  2. Blanda osten med rapsolja så blir det smidigare att breda ut ostmassan över laxen.
  3. Riv citronskalet från halva citronen och strö över. Salta och peppra. Strö över rucola.
  4. Rulla ihop med hjälp av plastfolien så att rullen håller ihop.
  5. Lägg rullarna i kylen till serveringen. Ta bort plastfolien innan servering. Servera med resten av citronen skuren i klyftor.