Löjromspizza med rökt lax och västerbottensost

/5

Ingredienser

1
rulle färdig pizzadeg
2 dl
crème fraiche
2 dl
riven Västerbottensost
80 g
löjrom
75 g
rökt lax
1 msk
  • 1

    rulle färdig pizzadeg

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 2 dl

    riven Västerbottensost

  • 80 g

    löjrom

  • 75 g

    rökt lax

  • 1 msk

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

Löjromspizza med rökt lax och västerbottensost

Krångla inte till det! Köp färdig pizzadeg och sno ihop en läcker löjromspizza som räcker till en förrätt till fyra personer. Eller skär i smalare bitar och njut med något gott i glaset innan maten – då räcker den till fler.

Gör så här

  1. Rulla ut en färdig pizzadeg från butiken på en plåt.
  2. Vispa crème fraichen med elvisp tills den tjocknar. Bred ut 1 dl crème fraiche och strö över Västerbottensosten.
  3. Sätt in i ugnen på 225 grader tills pizzan får fin färg, ca 10 minuter.
  4. Pensla pizzakanterna med Kloka rapsolja med smörsmak. Klicka över ca 1 dl crème fraiche, löjrom och rökt lax. Skär i bitar.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…

Att dricka till

Lax, löjrom och västerbottensost ger en fyllig smak med mycket umami. Vi föreslår därför ett fräscht och fruktigt rosévin, vitt vin eller varför inte mousserande vin. Föredrar du öl så passar det bra med ett lageröl med måttlig beska.
Österrikiskt torrt och fruktigt rosévin från Weingut Jamek i Dac-området Wachau,…
Ottakringer Helles är ett ljust lageröl från Österrike. Smaken är välbalanserad m…
Torrt, fruktigt och friskt mousserande vin från Weingut Jamek i Dac-området Wacha…