Färsk burrata med tomat, ruccola och pinjenötter

/5

Ingredienser

4
burrata (1 per person)
1 ask
ruccolasallad
16
körsbärstomater i olika färger
50 g
pinjenötter
  • 4

    burrata (1 per person)

  • 1 ask

    ruccolasallad

  • 16

    körsbärstomater i olika färger

  • 50 g

    pinjenötter

  • Goccia d´Oro olivolja

Färsk burrata med tomat, ruccola och pinjenötter

Burrata är en krämig italiensk ost som har blivit väldigt populär. Burrata ser ut som mozzarella, men den är fylld med grädde och mozzarellastrimlor som rinner ut när man skär i den. Burrata är väldigt gott att äta som den är, på en salladsbädd till förrätt eller till en läcker pasta. Här serverar vi burratan med tomat och pinjenötter, gärna med lite olivolja till.

Gör så här

  1. Fördela ruccola i botten av fyra djupa tallrikar. Halvera körsbärstomaterna och fördela ovanpå.
  2. Låt burratan rinna av ordentligt. Placera en burrata på salladsbädden.
  3. Rosta pinjenötterna lätt i en torr stekpanna. Strö dem över salladen.
  4. Ringla över olivolja efter smak, eller använd Goccia d´Oro olivolja i sprayform. Dra några varv över med pepparkvarnen.