Pepparolja med vitlök och timjan

/5

Ingredienser

2 dl
1 tsk
hela svartpepparkorn
1 tsk
hela rödpepparkorn
1 tsk
hela vitpepparkorn
1
rejäl kvist färsk timjan eller ca 2 msk torkad timjan
1
vitlöksklyfta
  • 2 dl

    Kloka rapsolja neutral

  • 1 tsk

    hela svartpepparkorn

  • 1 tsk

    hela rödpepparkorn

  • 1 tsk

    hela vitpepparkorn

  • 1

    rejäl kvist färsk timjan eller ca 2 msk torkad timjan

  • 1

    vitlöksklyfta

Pepparolja med vitlök och timjan

Det är något visst med att göra egen smaksatt olja. Ringla den över pizzan eller pastan, doppa en bit bröd i den eller ha den som bas i en grillmarinad. Låt oljan stå till sig ett par dagar så att den får härlig hetta och smak. Tänk dock på att det är viktigt att förvara vitlöksolja i kylskåp och att inte spara den för länge!

Gör så här

Ger ca 2 dl.

  1. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Finhacka ca 1 msk timjan.
  2. Blanda alla ingredienser och häll upp på små burkar med tättslutande lock. Förvara i kylen.
  3. Spara inte den smaksatta oljan för länge. När man lägger färsk vitlök och örter i olja, finns alltid en risk att bakterier börjar föröka sig. Använd därför oljan direkt eller till att steka och grilla.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja naturell har unika stekegenskaper, stänker mindre och…
Kloka svensk KRAV-märkt neutral rapsolja förhöjer smaken av övriga ingredienser…

Relaterat

Sas Citron Vitlok Olja
En läckert syrlig citronolja är gott att ringla över pastarätter och nykokta primörer. Här har vi förbättrat smakerna med vitlök och rosmarin, men du…
Sas Marinad Barbeque Grillmarinad
Gör din egen grillolja och slipp alla tillsatser i den köpta. Det är lätt och blir väldigt gott! Det enda du behöver är Kloka…
Sas Vitlok Marinerad
Mjäll marinerad och kryddoftande vitlök kan användas till mycket. Som tillbehör till grillat, att toppa sallader med eller som en liten smårätt på buffén….