Öltips till grillat

Dela med dig:

Dags att igång grillen. I väntan på att den blir varm, slår vi upp en god öl.

Vi är många som gillar att grilla. Det är väl inte så konstigt, en nygrillad hamburgare eller kycklingspett är ju så gott! Men du kanske föredrar att lägga ett vegetariskt alternativ på grillen? Här är några förslag på öl som passar till grillat.


Ljus ale till hamburgaren

Gauloise Blonde, Belgien, nr 1151,750 ml, 59:90 kr.

Ofiltrerad ljus ale från Belgien. Ett öl med mycket smak, styrka och struktur. Ölet är samtidigt fruktigt och lite beskt och syrligt som balanserar och ger fräschör.


Saison till kyckling

Saison 1858, Bocq, Belgien, nr 1586, 750 ml, 74:90 kr.

Till vårens och sommarens fräscha sallader, kyckling- och fiskrätter passar den belgiska ölsorten Saison. Ett perfekt val till grillade kycklingspett och tzatziki.


Perfekt till det mesta

Egger Original, Österrike, nr 1178, 500 ml, 18:90 kr (exkl.pant).

En ljus lageröl från Österrike som passar till det mesta. Allt från grillad korv till marinerade grillade grönsaker eller en avancerad köttbit. Prova gärna till helgrillad fylld fläskfilé.

Lägg något gott på grillen

Testa något nytt på grillen i år! Vi föreslår ett kycklingspett som för tankarna till ljumma kvällar i Grekland. Eller varför inte en helgrillad fläskfilé med spännande medelhavsfyllning.


Grillade kycklingspett med grekisk sallad och tzatziki

Grillad kyckling är mångas favorit. Vi gör det enkelt och penslar med Kloka rapsstekolja med smörsmak och kryddar med chili och vitlök. En fräsch grekisk sallad med fetaost, gurka, tomat och oliver samt tzatziki passar bra till.

> Till receptet


Helgrillad fylld fläskfilé på medelhavsvis

Var noga med att banka ut fläskfilén så du får en så tunn köttbit som möjligt att fördela fyllningen med spenat, pesto och pesto. Då blir det enklare att rulla ihop och hantera köttet på grillen.

> Till receptet