Ångad sparris med rapsolja och parmesan

/5

Ingredienser

1 kilo
grön sparris
1 msk
salt
1 dl
80 g
hyvlad parmesanost
0,5 tsk
flingsalt
  • 1 kilo

    grön sparris

  • 1 msk

    salt

  • 1 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 80 g

    hyvlad parmesanost

  • 0,5 tsk

    flingsalt

Ångad sparris med rapsolja och parmesan

När sparrisen tar plats i butiken är det ett härligt vårtecken. Här ångar vi sparrisen för att behålla både spänst och smak och täcker den med härlig rapsolja och hyvlad parmesan.

Gör så här

  1. Bind ihop knippen om ca tio sparrisstjälkar.
  2. Koka upp vatten med salt i en vid kastrull, helst med ånginsats, och lägg sparrisen på galler ovanpå eller i ånginsatsen. Koka under lock 5-7 minuter.
  3. Ta upp sparrisen och ringla över rapsolja med smörsmak. Strö över hyvlad parmesan och flingsalt och servera direkt.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…

Att dricka till

Till sparrisen väljer vi ett friskt och fruktigt vitt vin eller kanske ett lageröl med måttligt beska.
Ottakringer Helles är ett ljust lageröl från Österrike. Smaken är välbalanserad m…
Österrikisk frisk och fruktig grüner veltliner från Weingut Waldschütz i DAC-omr…
Jamek Jochinger Riesling Federspiel 2019 är ett exklusivt vin från Weingut Jamek.…