Citronsill i rapsolja

/5

Ingredienser

600 g
urvattad salt inläggningssill
3 dl
ättikssprit (12%)
3 dl
vatten
5
svartpepparkorn
1 tsk
färsk eller torkad rosmarin
1
citron
2 dl
1
vitlöksklyfta
färsk citronmeliss
  • 600 g

    urvattad salt inläggningssill

  • 3 dl

    ättikssprit (12%)

  • 3 dl

    vatten

  • 5

    svartpepparkorn

  • 1 tsk

    färsk eller torkad rosmarin

  • 1

    citron

  • 2 dl

    Kloka rapsolja naturell

  • 1

    vitlöksklyfta

  • färsk citronmeliss

Citronsill i rapsolja

Solgul citron och härligt doftande citronmeliss sätter smak på denna fräscha sill. Använd färdig urvattnad inläggningssill som du smaksätter med en kryddig lag och dagsfärska örter. En härlig sill att sätta fram på midsommarbordet!

Gör så här

  1. Lagen: Blanda ättika och vatten med svartpeppar och rosmarin. Häll lagen över sillen i en bunke. Låt stå i 6-8 timmar i kylen.
  2. Ta upp, sila av spadet och skär sillen i bitar.
  3. Marinaden: Riv skal av en halv citron och pressa ur saften i en skål. Skär den andra halvan i skivor. Blanda med pressad vitlök och rapsolja samt blad av färsk citronmeliss (kan uteslutas om det inte är säsong).
  4. Varva sill med citronskivor och häll på marinaden. Lägg sillen i en glasburk med lock. Låt gärna stå ett par timmar innan servering.

Relaterat

Kloka svensk KRAV-märkt neutral rapsolja förhöjer smaken av övriga ingredienser…
Kloka svensk rapsstekolja naturell har unika stekegenskaper, stänker mindre och…

Relaterat

Forratt Sill Havtorn Rodlok
Våga prova något nytt! Havtorn med sin syrliga och friska smak ger färg och en väldigt spännande smakbrytning till den salta sillen. Dekorera gärna…
Forratt Sill Soltorkad Tomat
Sätt lite färg på sillen med soltorkade tomater. Den här sillen är inte inlagd på traditionellt sätt med ättikslag, utan marinerad i härlig rapsolja,…
Plate,Of,Herring,With,Oil,And,Onion,,Greek,Style,Food.
Prova något nytt på midsommarbordet i år. Marinera matjessillen med Kloka rapsolja, rödlök, vitlök, dill och lite vinäger. Marinaden är enkel att göra och…