Indisk kikärtscurry

/5

Ingredienser

4 msk
2 tsk
hel spiskummin
1
gul lök (hackad)
2
vitlöksklyftor (krossade)
2 msk
riven ingefära
4
tomater
1 tsk
chili flakes
1 tsk
koriander
1 tsk
garam masala
0,5 msk
malen kanel
0,5 msk
malen kardemumma
0,5 msk
malen kryddnejlika
2 burkar
kikärter (à 400 g)
4 dl
vatten
1 tsk
salt
  • 4 msk

    Kloka rapsstekolja naturell

  • 2 tsk

    hel spiskummin

  • 1

    gul lök (hackad)

  • 2

    vitlöksklyftor (krossade)

  • 2 msk

    riven ingefära

  • 4

    tomater

  • 1 tsk

    chili flakes

  • 1 tsk

    koriander

  • 1 tsk

    garam masala

  • 0,5 msk

    malen kanel

  • 0,5 msk

    malen kardemumma

  • 0,5 msk

    malen kryddnejlika

  • 2 burkar

    kikärter (à 400 g)

  • 4 dl

    vatten

  • 1 tsk

    salt

Till servering

  • Kokt ris

  • Indiskt roti-bröd

  • 4 msk

    naturell yoghurt

  • färsk koriander

Kokt ris
Indiskt roti-bröd
4 msk
naturell yoghurt
färsk koriander

Indisk kikärtscurry

Denna vackra vegetariska rätt kallas chana masala. Det är en indisk gryta med kikärtor, tomat och chili. Låt dig inte avskräckas av den långa ingredienslistan. Den är väldigt enkel att laga, se bara till att du har kryddorna hemma! Servera med ris och roti-bröd och toppa med en klick yoghurt och färsk koriander.

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en gryta.
  2. Fräs spiskummin i oljan.
  3. Tillsätt hackad lök, krossad vitlök och riven ingefära. Låt fräsa i några minuter.
  4. Hacka tomaterna och häll ner i grytan. Sjud ett par minuter.
  5. Krydda med chili, koriander, garam masala, kanel, kardemumma och kryddnejlika.
  6. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem. Häll ner kikärter och vatten i grytan. Koka upp och låt puttra på i 10 minuter tills grytan tjocknar något. Smaka av med salt.
  7. Klicka över yoghurt, strö över färsk koriander och servera med kokt ris och/eller indiskt roti-bröd.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja naturell har unika stekegenskaper, stänker mindre och…