Italiensk skaldjurspasta

/5

Ingredienser

2
schalottenlökar
2
vitlöksklyftor
4 msk
1 tsk
chiliflakes
2 msk
tomatpuré
400 g
körsbärstomater på burk
1 dl
vitt vin
salt och peppar
400 g
fryst skaldjursmix
  • 2

    schalottenlökar

  • 2

    vitlöksklyftor

  • 4 msk

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 1 tsk

    chiliflakes

  • 2 msk

    tomatpuré

  • 400 g

    körsbärstomater på burk

  • 1 dl

    vitt vin

  • salt och peppar

  • 400 g

    fryst skaldjursmix

Till servering

  • 500 g

    linguine

  • bladpersilja

  • parmesan

500 g
linguine
bladpersilja
parmesan

Italiensk skaldjurspasta

Dröm dig ner till Italien med en härligt smakrik skaldjurspasta. Du lagar den lätt med en djupfryst mix av räkor, musslor och bläckfiskringar och en fin vindoftande tomatsås. Perfekt för en festlig middag eller när du vill lyxa till det med genuina italienska smaker hemma. Servera med nykokt pasta och njut av en lyxig smakupplevelse!

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i en kastrull i rapsstekolja och chiliflakes tills löken blir mjuk.
  2. Fräs med tomatpurén ca 1 min. Häll på tomater och vin och låt puttra ca 5 min utan lock. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg skaldjuren i såsen och låt sjuda 3-4 minuter tills de blir genomvarma. Se upp så de inte blir överkokta och sega!
  4. Servera pasta med tomatsåsen och strö över bladpersilja. Toppa med färskriven parmesan.