Key lime pie

/5

Pajskal

125 g
Digestivekex
3 msk
rostade kokosflingor
2 sk
socker
1
nypa salt
0,75 dl
  • 125 g

    Digestivekex

  • 3 msk

    rostade kokosflingor

  • 2 sk

    socker

  • 1

    nypa salt

  • 0,75 dl

    Kloka rapsstekolja smörsmak

Fyllning

  • 5

    lime

  • 3

    äggulor

  • 1

    burk sötad kondenserad mjölk (ca 400 g)

5
lime
3
äggulor
1
burk sötad kondenserad mjölk (ca 400 g)

Key lime pie

Aromatisk och syrlig lime i kombination med krämig och söt kondenserad mjölk. Lägg till en krispig botten som här får ytterligare en smakdimension från rostad kokos. Om det ska vara mjuk maräng på toppen eller vispad grädde, därom tvistar de lärde. Vi toppar i alla fall med grädde och njuter av Floridas national-efterrätt!

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150 grader.
  2. Kör ingredienserna till pajskalet i en matberedare. Häll i en smord låg rund form ca 20-24 cm i diameter, och pressa ut med fingrarna.
  3. Baka pajskalet i 15 minuter. Ställ åt sidan för att svalna medan du gör fyllningen.
  4. Vispa äggulor och rivet limeskal från 1 av limefrukterna med elvisp i ca 4 minuter. Häll ner kondenserad mjölk och fortsätt vispa ca 3 minuter tills smeten tjocknar.
  5. Rör ner limesaften.
  6. Häll fyllningen i pajskalet och sätt in i ugnen. Baka ca 25 minuter tills den är fast i kanterna men fortfarande lite mjuk i mitten.
  7. Ta ut ur ugnen och låt kallna. Ställ i kylen några timmar före servering.
  8. Servera med en klick vispgrädde och dekorera med limeskivor och finrivet limeskal.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…

Relaterat

Efterratt Exotisk Fruktsallad Drakfrukt Passion
En fruktsallad är ofta precis vad man vill ha efter maten! Särskilt om man har ätit kryddstark mat innan. Vi blandar exotiska frukter och…
Efterratt Pannacotta Passion
Avsluta middagen med att bjuda på en klassiker från Piemonte i norra Italien. Panna cotta betyder ordagrant kokt grädde. Vi smaksätter med vanilj och…
Efterratt Tiramisu Rabarber Mascarpone Passion Amaretti Amaretto
När rabarberna är i säsong kokar vi dem mjuka i en lag av passionsfrukt och varvar dem sedan med en underbart len och ljuvlig…
Bakning Blabarskaka Rapsolja
Vi bakar vår härligt mjuka blåbärskaka med Kloka rapsstekolja med smörsmak. Då blir den supersaftig och god. Färska blåbär kan man få tag på…