Key lime pie

/5

Pajskal

125 g
Digestivekex
3 msk
rostade kokosflingor
2 sk
socker
1
nypa salt
0,75 dl
  • 125 g

    Digestivekex

  • 3 msk

    rostade kokosflingor

  • 2 sk

    socker

  • 1

    nypa salt

  • 0,75 dl

    Kloka rapsstekolja smörsmak

Fyllning

  • 5

    lime

  • 3

    äggulor

  • 1

    burk sötad kondenserad mjölk (ca 400 g)

5
lime
3
äggulor
1
burk sötad kondenserad mjölk (ca 400 g)

Key lime pie

Aromatisk och syrlig lime i kombination med krämig och söt kondenserad mjölk. Lägg till en krispig botten som här får ytterligare en smakdimension från rostad kokos. Om det ska vara mjuk maräng på toppen eller vispad grädde, därom tvistar de lärde. Vi toppar i alla fall med grädde och njuter av Floridas national-efterrätt!

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150 grader.
  2. Kör ingredienserna till pajskalet i en matberedare. Häll i en smord låg rund form ca 20-24 cm i diameter, och pressa ut med fingrarna.
  3. Baka pajskalet i 15 minuter. Ställ åt sidan för att svalna medan du gör fyllningen.
  4. Vispa äggulor och rivet limeskal från 1 av limefrukterna med elvisp i ca 4 minuter. Häll ner kondenserad mjölk och fortsätt vispa ca 3 minuter tills smeten tjocknar.
  5. Rör ner limesaften.
  6. Häll fyllningen i pajskalet och sätt in i ugnen. Baka ca 25 minuter tills den är fast i kanterna men fortfarande lite mjuk i mitten.
  7. Ta ut ur ugnen och låt kallna. Ställ i kylen några timmar före servering.
  8. Servera med en klick vispgrädde och dekorera med limeskivor och finrivet limeskal.