Österrikisk ättiksdressing

/5

Ingredienser

1 dl
2 msk
socker
3 msk
ättika (12%)
0,5 dl
vatten
1
finhackad vitlöksklyfta
1 tsk
salt
  • 1 dl

    Kloka rapsolja neutral

  • 2 msk

    socker

  • 3 msk

    ättika (12%)

  • 0,5 dl

    vatten

  • 1

    finhackad vitlöksklyfta

  • 1 tsk

    salt

Gurksallad

  • 1

    sats österrikisk ttiksdressing

  • 1

    hel färsk gurka

  • 0,5

    rödlök i tunna skivor

  • dill

1
sats österrikisk ttiksdressing
1
hel färsk gurka
0,5
rödlök i tunna skivor
dill

Österrikisk ättiksdressing

Här är en klassisk ättiksdressing som är perfekt till gurksallad men som också är nödvändig till grönsalladen som ackompanjerar den klassiska wienerschnitzeln.

Gör så här

  1. Rör ihop socker, ättika, olja och vatten och rör noga tills sockret smält. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ev mer socker eller ättika så att du får rätt balans mellan sött och surt.
  2. Skiva gurka och rödlök. Häll över dressingen och strö hackad dill över. Låt stå i rumstemperatur en stund innan servering.

Relaterat

Kloka svensk rapsstekolja naturell har unika stekegenskaper, stänker mindre och…

Prova gärna till en wienerschnitzel

Huvudratt Wienerschnitzel
En äkta wienerschnitzel är gjord av kalvkött, men det går också bra att laga den med fläskkött eller kalkon. Den ska vara gyllenbrun på…