Pasta med äkta italiensk tomatsås

/5

Ingredienser

0,5
gul lök
2
vitlöksklyftor
0,5 dl
4
hela, färska tomater
1 nypa
socker
2 tsk
torkad eller färsk oregano
salt och peppar
4 portioner
pasta, t ex tortellini
  • 0,5

    gul lök

  • 2

    vitlöksklyftor

  • 0,5 dl

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • 4

    hela, färska tomater

  • 1 nypa

    socker

  • 2 tsk

    torkad eller färsk oregano

  • salt och peppar

  • 4 portioner

    pasta, t ex tortellini

Pasta med äkta italiensk tomatsås

Den goda italienska tomatsåsen lagar vi på färska tomater som får puttra länge för att få den där härligt rustika smaken. Blanda med din favoritpasta, riv över lite färsk parmesan och njut!

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Löken ska bli mjuk men inte få färg.
  2. Tillsätt grovhackade färska tomater.
  3. Smaksätt med salt, peppar, oregano och socker.
  4. Låt såsen sjuda sakta i 20-30 minuter, eller längre om tiden finns. Se bara till att såsen inte kokar torrt, du kan behöva tillsätta lite vatten. Rör om då och då.
  5. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  6. Häll av pastavattnet och häll ner pastan i tomatsåsen. Vänd runt.
  7. Servera med riven parmesan och färsk basilika.

Relaterat

No results found.

Relaterat

Huvudratt Tortellini Tomat Basilika
Snabbaste lunchen fixar du lätt med färsk fylld pasta med skinka och parmesan. Vår fyllda pasta från Gustamente kan förvaras i rumstemperatur och smakar…
Huvudratt Tortellini Parmesan Basilika
Ibland är det enklaste gott nog! Varför krångla till det, när du så lätt kan ha alla ingredienser hemma till denna smidiga och goda…
Huvudratt Ravioli Champinjon Basilika
Toppa nykokt pasta med färska champinjoner och basilika så får du snabbt en härlig måltid med italienska förtecken. Stek svampen i den härliga rapsstekoljan…
Huvudratt Ravioli Kantareller
Servera nykokt pasta med smörstekta kantareller för en snabb och smakrik måltid. Visste du att det finns en rapsstekolja som smakar som smör? Med…