Köttbullar är en härlig klassiker som går att variera på många sätt. Här bjuder vi på italienskt doftande polpetti som får sjuda i en ljuvlig tomatsås innan de blandas med nykokt penne och täcks med nyriven parmesan. Buon appetito!
500 g | blandfärs |
1 | finhackad gul lök |
1 tsk | oregano |
1 tsk | timjan |
0,5 tsk | torkade chiliflingor |
2 | finhackade vitlöksklyftor |
2 tsk | dijonsenap |
100 g | riven parmesan |
salt och peppar |
500 g
blandfärs
1
finhackad gul lök
1 tsk
oregano
1 tsk
timjan
0,5 tsk
torkade chiliflingor
2
finhackade vitlöksklyftor
2 tsk
dijonsenap
100 g
riven parmesan
salt och peppar
400 g
tomater, färska och grovhackade eller från burk
1
tunt skivad vitlöksklyfta
1 msk
Kloka rapsstekolja
färsk basilika
salt och peppar
400 g | tomater, färska och grovhackade eller från burk |
1 | tunt skivad vitlöksklyfta |
1 msk | |
färsk basilika | |
salt och peppar |
Köttbullar är en härlig klassiker som går att variera på många sätt. Här bjuder vi på italienskt doftande polpetti som får sjuda i en ljuvlig tomatsås innan de blandas med nykokt penne och täcks med nyriven parmesan. Buon appetito!
© 2021 Heba food & beverages