Sallad med ägg och rädisor

/5

Ingredienser

1 påse, ca 70 g
späda gröna salladsblad t ex spenat, ruccola, maché
0,5
gurka
1 knippe
rädisor
3
kokta ägg
  • 1 påse, ca 70 g

    späda gröna salladsblad t ex spenat, ruccola, maché

  • 0,5

    gurka

  • 1 knippe

    rädisor

  • 3

    kokta ägg

Vinägrett

  • 3 msk

    Kloka rapsolja neutral KRAV

  • 2 msk

    vitvinsvinäger

  • 1 tsk

    fransk dijonsenap

  • 1

    pressad vitlöksklyfta

  • salt och peppar

3 msk
2 msk
vitvinsvinäger
1 tsk
fransk dijonsenap
1
pressad vitlöksklyfta
salt och peppar

Sallad med ägg och rädisor

En läcker grönsallad passar till det mesta. Nu för tiden går det att få tag på späda gröna blad året runt. Servera salladen i all enkelhet med kokta ägg och en läcker vinägrett som en lunchrätt eller som tillbehör till en buffé.

Gör så här

  1. Koka äggen ca 7 minuter. Skölj och rensa salladen. Skiva rädisorna och gurkan. Blanda allt i en skål.
  2. Blanda ingredienserna till vinägretten.
  3. Blanda vinägrett och sallad precis innan servering.

Kloka svensk KRAV-märkt neutral rapsolja förhöjer smaken av övriga ingredienser…

Att dricka till

Till denna sallad passar ett friskt och fruktigt vitt vin eller ett lageröl med måttlig beska särskilt bra.
Ottakringer Helles är ett ljust lageröl från Österrike. Smaken är välbalanserad m…
at-002-009
Freeze är ett fruktigt öl med balanserad beska och sötma. Det är dessutom både glute…
at-002-009
Grain d´Orge är ett glutenfritt och ekologiskt öl 3,5% som du hittar i vanliga livsm…
Österrikisk torr riesling från Weingut Jamek i Dac-området Wachau. Doften är fin o…