Sallad med kantareller och parmesan

/5

Ingredienser

1 dl
kantareller
2 msk
salt och peppar
romansallad
100 g
riven parmesanost
Balsamvinäger
  • 1 dl

    kantareller

  • 2 msk

    Kloka rapsstekolja med smörsmak

  • salt och peppar

  • romansallad

  • 100 g

    riven parmesanost

  • Balsamvinäger

  • Goccia d´Oro olivolja extra virgin

Sallad med kantareller och parmesan

Toppa salladen med smörstekta kantareller och riven parmesan. Vi smaksätter med olivolja och från Goccia d´Oro, som kommer i praktiska sprayflaska. Bara att spraya exakt så mycket man vill ha. Smart!

Gör så här

  1. Rensa kantarellerna, eller tina frysta kantareller. Stek dem gyllene i Kloka rapsstekolja med smörsmak, salta och peppra.
  2. Tvätta salladen och riv eller skär den i lagom bitar. Lägg upp på tallrikar.
  3. Toppa salladen med stekta kantareller och riven ost.
  4. Spraya med olivolja direkt på tallriken och ringla över balsamvinäger.

Relaterat

Sätt fram olivoljan på bordet och låt var och en spraya på sin egen maträtt. Äkta kall…
Kloka svensk rapsstekolja med smörsmak har unika stekegenskaper, stänker mindre…

Att dricka till

Gauloise Ambrée är ett belgiskt hantverksöl som passar till ljust kött, vegetaris…
Österrikiskt torrt och fruktigt rosévin från Weingut Jamek i Dac-området Wachau,…
Österrikiskt fylligt rött vin från Weingut Jamek i Dac-området Wachau, en produce…
Störtebeker Bernstein Weizen är ett tyskt veteöl med fruktig, balanserad smak.…

Relaterat

Forratt Huvudratt Sallad Parmaskinka Marinerad Vitlök Parmesan
Bjud på en lyxig sallad till förrätt eller lunch. Toppa med parmaskinka och parmesanost och marinerad vitlök. Du smaksätter salladen enkelt och bekvämt direkt…
Forratt Huvudratt Kantareller Bondbonor
Bondbönor är en lite förbisedd delikatess. Bönorna är matiga med en nötaktig smak. Kanske skördar du dem själv eller så hittar du dem på…
Huvudratt Ravioli Kantareller
Gör det lätt för dig med färdig färsk och fylld ravioli med ricotta och spenat. Med smörstekta kantareller får du snabbt en härlig måltid….