Sill med havtorn och rödlök

/5

Ingredienser

1 burk
5-minuterssill för inläggning, ca 420 g
2,5 dl
0,5 dl
ättikssprit (12%)
1 dl
socker
1
rödlök
0,5 dl
havtornsbär, frysta eller färska
  • 1 burk

    5-minuterssill för inläggning, ca 420 g

  • 2,5 dl

    Finnerödja havtornsdryck

  • 0,5 dl

    ättikssprit (12%)

  • 1 dl

    socker

  • 1

    rödlök

  • 0,5 dl

    havtornsbär, frysta eller färska

Sill med havtorn och rödlök

Våga prova något nytt! Havtorn med sin syrliga och friska smak ger färg och en väldigt spännande smakbrytning till den salta sillen. Dekorera gärna med färska eller frysta havtorn så blir sillen ett vackert blickfång på bordet.

Gör så här

  1. Koka upp Finnerödja havtornsdryck, ättikssprit och socker. Skala och skär rödlöken i tunna båtar. Blanda allt med havtornsbären. Låt svalna.
  2. Skär sillen i sneda bitar. Varva sill och lag i en burk. Låt stå kallt några timmar innan servering.

Relaterat

Finnerödja KRAV-märkt havtornsdryck är varsamt sötad med ekologiskt råsocker oc…

Att dricka till

Till sill dricker vi traditionellt öl och här passar ett mellanmörkt öl bra. Ett annat alternativ kan vara ett fruktigt och kryddigt vitbier, veteöl från Belgien.
Gauloise Ambrée är ett belgiskt hantverksöl som passar till ljust kött, vegetaris…
Blanche de Namur är ett veteöl från belgiska Brasserie du Bocq.