Sill med soltorkad tomat i olja

/5

Ingredienser

1 burk
5-minuterssill för inläggning, ca 420 g
1 dl
0,5 dl
soltorkade tomater
1
vitlöksklyfta
0,5
citron
  • 1 burk

    5-minuterssill för inläggning, ca 420 g

  • 1 dl

    Kloka rapsolja neutral KRAV

  • 0,5 dl

    soltorkade tomater

  • 1

    vitlöksklyfta

  • 0,5

    citron

Sill med soltorkad tomat i olja

Sätt lite färg på sillen med soltorkade tomater. Den här sillen är inte inlagd på traditionellt sätt med ättikslag, utan marinerad i härlig rapsolja, inspirerat av spanska tapas. Soltorkade tomater smakar både salt och sött och har dessutom en trevlig syra. Kanske blir detta en ny favorit?

Gör så här

  1. Finhacka de soltorkade tomaterna. Skölj och riv skalet från en halv citron. Pressa ur saften. Pressa vitlöken. Blanda allt i en skål och tillsätt rapsoljan.
  2. Tillsätt sillen skuren i sneda bitar och blanda noga. Fördela i glasburkar med lock.
  3. Låt sillen stå kallt några timmar innan servering.

Relaterat

Kloka svensk KRAV-märkt neutral rapsolja förhöjer smaken av övriga ingredienser…

Att dricka till

Till sill dricker vi traditionellt öl och här passar ett mellanmörkt öl bra. Ett annat alternativ kan vara ett fruktigt och kryddigt vitbier, veteöl från Belgien.
Gauloise Ambrée är ett belgiskt hantverksöl som passar till ljust kött, vegetaris…
Blanche de Namur är ett veteöl från belgiska Brasserie du Bocq.